Min side Kundeservice Bli medlem

Karsten og Petra hilser på kongen

Karsten og Petra skal feire 17. mai i Oslo sammen med Morfar og Esther. De skal være i Oslo i nesten fem dager så de får også tid til å se litt av hovedstaden. De ser bl. a på Rådhuset, Stortinget, er i Vigelandsparken og spiser eplekake på Frognerseteren. Les mer

199,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Karsten og Petra skal feire 17. mai i Oslo sammen med Morfar og Esther. De skal være i Oslo i nesten fem dager så de får også tid til å se litt av hovedstaden. De ser bl. a på Rådhuset, Stortinget, er i Vigelandsparken og spiser eplekake på Frognerseteren. Og så blir det 17. mai! Da er hele Karl Johans gate pyntet til fest og Karsten og Petra kan hilse på Kongen sammen med mange andre barn.

I tillegg til en liten Oslo-guide, får vi også vite en del om 17. mai og hvorfor vi feirer denne dagen.

Medlemsvurdering:
Nok en varm, nydelig og klok bok om Karsten og Petra. Sammen med Lillesøster-serien til Kari Grossmann er disse bøkene de absolutte favoritter blant store og små hjemme hos oss. Denne gang er Karsten og Petra med morfar til Oslo for å feire 17. mai. Vi lærer masse om Oslos severdigheter og om hvordan og hvorfor 17. mai feires i Norge. Petras kosebamse Frøken Kanin og Karstens kosebamse Løveungen er også med og serverer på en smart og underholdende måte bakgrunnsinformasjon og historikk. De virkelighetstro tegningene er som vanlig fulle av fine detaljer og gjør at det er lett å kjenne seg igjen. I denne boka møter vi også morfars kjæreste og sniker dermed inn et tema til: voksen kjærlighet. En flott bok for alle barn som bor i Oslo, skal til Oslo eller som noensinne har feiret 17.mai. Det skulle vel være de fleste ;-)

Oslomor

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Språk
Bokmål
ISBN
9788202313173
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Serie
Karsten og Petra

Lytt til utdrag

Medlemmers vurdering

O
Oslomor – 26.04.2009

– Nok en varm, nydelig og klok bok om Karsten og Petra. Sammen med Lillesøster-serien til Kari Grossmann er disse bøkene de absolutte favoritter blant store og små hjemme hos oss. Denne gang er Karsten og Petra med morfar til Oslo for å feire 17. mai. Vi lærer masse om Oslos severdigheter og om hvordan og hvorfor 17. mai feires i Norge. Petras kosebamse Frøken Kanin og Karstens kosebamse Løveungen er også med og serverer på en smart og underholdende måte bakgrunnsinformasjon og historikk. De virkelighetstro tegningene er som vanlig fulle av fine detaljer og gjør at det er lett å kjenne seg igjen. I denne boka møter vi også morfars kjæreste og sniker dermed inn et tema til: voksen kjærlighet. En flott bok for alle barn som bor i Oslo, skal til Oslo eller som noensinne har feiret 17.mai. Det skulle vel være de fleste ;-)

T
Torunn – 06.08.2007

– Dette er en større og mer omfangsrik bok om Karsten og Petra enn de vi er vant til. Karsten og Petra blir med morfar til Oslo for å hilse på Esther. Hun er kjæresten til morfar. Løveungen og Frøken Kanin er selvsagt også med. Vi blir tatt med på en omvisning i hele Oslo og ender opp med å feire 17. mai sammen med gjengen. Løveungen og Frøken Kanin tar på sin måte opp elementer fra den norske historien - særlig det som førte fram mot 1814. Denne delen av boken gjør at den egner seg best for barn fra fem til sju år. De minste vil nok lett ramle av her. Men de vil henge med i resten av teksten. Flotte illustrasjoner!

L
Lady Lyra – 10.05.2006

– Dette er enda en fantastisk bok om bestevennene Karsten og Petra. Denne gangen er de i Oslo for å hilse på Kongen sammen med morfar og kjæresten Ester. Boken er som vanlig flott illustrert og det er svært lett å kjenne seg igjen i Oslo, også for dem som ikke er så kjent. Barn får også en del historiske fakta og forklaringer, uten at boken blir tung og kjedelig. Tvert imot! En morsom og koselig bok om barn, 17.mai og kjærlighet. En sikker vinner hos både store og små. En bok du kan ta frem i alle situasjoner og som alltid kommer til å bli godt mottatt.

k
kn – 12.12.2004

– Tor Åge Bringsværd har levert nok ei flott barnebok om Karsten og Petra! Denne gangen er radarparet med Petra sin morfar på besøk til kjærasten Esther i Oslo. Vi får vere med ein tur rundt i byen, og vert kjend med mange av byens attraksjoner. Dette er ei fin bok både for dei som kjenner hovudstaden frå før og for dei som skal dit på ferie. Løveungen og Frøken Kanin tilfører historia mange historiske fakta som er levert på morosam og lettfatteleg måte. Forholdet mellom morfar og Esther er også nydeleg skildra gjennom tekst og bilete. Illustrasjonane er med på å gjere boka enda bedre! Denne boka kan lesast om og om igjen! Den anbefalast på det varmaste.;)

Oppdag mer

Bøker som ligner på Karsten og Petra hilser på kongen:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv