Se våre julesider for gaveideer!
Min side Kundeservice Bli medlem

Den kjempestore krokodillen

Frokosttid i den største og bruneste og skitneste elva i Afrika!
Og hva tror du en krokodille kan tenke seg som dagens første måltid? Den Kjempestore Krokodillen er et grådig, grufullt og gruskrekkelig beist som elsker å jafse i seg saftige og jomsegode, små barn. Les mer

227,-

249,- Spar: 22,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Frokosttid i den største og bruneste og skitneste elva i Afrika!
Og hva tror du en krokodille kan tenke seg som dagens første måltid? Den Kjempestore Krokodillen er et grådig, grufullt og gruskrekkelig beist som elsker å jafse i seg saftige og jomsegode, små barn. Men de andre dyrene har fått nok av de skitne triksene hans! Ny bildebokutgave av Roald Dahls herlige klassiker.

Roald Dahl blir ikke uten grunn regnet som en av barnelitteraturens morsomste forfattere, og selv mange år etter at bøkene utkom første gang, fortsetter de å være storselgere år etter år. I England deles det ut en pris til årets morsomste barnebok, en pris som ikke overraskende bærer hans navn, nemlig Roald Dahl Funny Prize.

Medlemsvurdering:
I en skitten elv i Afrika ligger den kjempestore krokodillen sammen med en mindre krokodille. Den kjempestore sier til den mindre at han vil ha barn til middag den dagen og begynner å vasse mot land. Turen hans mot byen går gjennom jungelen. Der møter han mange andre dyr, og er avskylig mot dem. Da han kommer fram til landsbyen viser det seg å ikke være så lett å fange barn. Spesielt ikke når alle dyrene han har plaget er på barnas parti. Ha ha. Hvis det går an å lese denne boka uten å elske den, så veit ikke jeg. Den er morsom hele veien, og inneholder i tillegg litt mening. Den sier nemmelig det at man får igjen. Det er nemmelig det den kjempestore krokodilla får. Det har seg nemmelig sånn at alle han er slemme mot på vei til byen hindrer han i å ta barna i hevn. Flott, kort bok! Den kan leses av alle fra syv til hundreår. Til og med den minst leselystne tenåring vil like den. Anbefales på det sterkeste!

Oswald

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205481589
Utgave
4. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
The enormous crocodile
Format
24 x 18 cm

Lytt til utdrag

Utdraget er hentet fra lydbokbokutgaven

Medlemmers vurdering

O
Oscar – 27.01.2022

– Morsom og gøy bok!

T
Terje – 08.11.2006

– I lydboka "Den Kjempestore Krokodillen" av Roald Dahl møter vi Den Kjempestore Krokodillen. Han er en stor, skummel og slem krokodille som gjerne spiser barn om han får tak i dem. Nettopp for å få tak i barn, tenker Den Kjempestore Krokodillen ut den lureste og slueste planen i verden: Å gjøre seg usynlig for barn ved å late som om han er et lekeapparat på lekeplassen. Lydboka er en perfekt barnebok; Både morsom og spennende. Barn har lett for å leve seg inn i denne fortellingen, som passer er perfekt å sette i CD-spilleren før leggetid eller en kald, kjedelig vinterdag. Det er koselig å lytte til den boka både for barn og vokne og Harald Heide Steen leser den svært bra og lever seg inn i rollene. Anbefaler Den Kjempestore Krokodillen til alle barn og deres foreldre!

L
Lille My – 10.03.2006

– Dette er en av mine favoritter blant billedbøker. Jeg elsket denne boken da jeg var mindre, og kommer uten tvil til å lese den igjen og igjen for mine barn. Den handler om den kjempestore krokodillen som gjerne vil spise et barn. Men det er lettere sagt enn gjort. Han later som om han er en dumphuske, et klatretre og andre ting, så han skal lure barna. Men de andre dyrene prøver å advare barna, så han ikke skal spise dem.
I tillegg til en utrolig morsom historie, har boka fantastiske tegninger. Som barn er det tegningene man fester seg ved, og det vil alle barn gjøre i denne boken. Den egner seg mest for små barn - eller for oss store som vil mimre litt.

T
Taran – 10.08.2005

– Den Store Krokodillen er en bok som er like spennende enten du leser den selv eller får andre til å lese den for deg. Det er en slags moderne fabel, en fortelling som inneholder snakkende dyr og selvsagt en god moral til slutt. Som man høster skal man så, heter det, og det er sannelig sant i dette tilfellet. Den store slemme krokodillen får igjen fra alle han har vært slem mot. At det er en lydbok er helt greit, men jeg syns man bør ha Quentin Blakes illustrasjoner foran seg.
De gjør liksom alle Dahl-bøkene til noe utrolig spesielt. Og selv om jeg egenlig ikke liker Harald Heide-Steen noe særlig, må jeg innrømme at han gjør en strålende jobb her. En absolutt favoritt!

O
Oswald – 21.10.2004

– I en skitten elv i Afrika ligger den kjempestore krokodillen sammen med en mindre krokodille. Den kjempestore sier til den mindre at han vil ha barn til middag den dagen og begynner å vasse mot land. Turen hans mot byen går gjennom jungelen. Der møter han mange andre dyr, og er avskylig mot dem. Da han kommer fram til landsbyen viser det seg å ikke være så lett å fange barn. Spesielt ikke når alle dyrene han har plaget er på barnas parti. Ha ha. Hvis det går an å lese denne boka uten å elske den, så veit ikke jeg. Den er morsom hele veien, og inneholder i tillegg litt mening. Den sier nemmelig det at man får igjen. Det er nemmelig det den kjempestore krokodilla får. Det har seg nemmelig sånn at alle han er slemme mot på vei til byen hindrer han i å ta barna i hevn. Flott, kort bok! Den kan leses av alle fra syv til hundreår. Til og med den minst leselystne tenåring vil like den. Anbefales på det sterkeste!

Oppdag mer

Bøker som ligner på Den kjempestore krokodillen:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Herman

Herman Flesvig
Innbundet 
318,- 349,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv