Min side Kundeservice Bli medlem

Odd er et egg

Fantastisk vakker og trist og morsom bildebok fra stjerneskuddet Lisa Aisato
Tenk deg at hodet ditt er et egg. Som kan knuse når som helst. Hvordan tror du gymtimene med ballspill hadde vært da? Hvordan tror du en tur i kongleskogen hadde føltes? Eller en sykkeltur i den farlige trafikken? Ikke noe særlig, nei. Les mer

272,-

299,- Spar: 27,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Fantastisk vakker og trist og morsom bildebok fra stjerneskuddet Lisa Aisato
Tenk deg at hodet ditt er et egg. Som kan knuse når som helst. Hvordan tror du gymtimene med ballspill hadde vært da? Hvordan tror du en tur i kongleskogen hadde føltes? Eller en sykkeltur i den farlige trafikken? Ikke noe særlig, nei. Alt dette vet Odd, for hodet hans er nemlig et egg. Hver morgen pakker han det inn med håndklær og tevarmere så det ikke skal knuse. Gymtimene holder han seg unna, og i skogen går han med kongleparaply. Men så møter Odd Gunn. Hun er ikke redd for noenting, nesten. Men hvorfor går hun omkring i den rare bie-drakten? Og hvorfor forsvinner hun så plutselig? Og viktigst av alt: vil hun ta i mot den fine honningkrukken Odd har kjøpt til henne?

En fantastisk vakker og trist og morsom bildebok fra stjerneskuddet Lisa Aisato.

"Odd er et egg - en konkretisering av sårbarhet

Odd er sårbar og kan knuse, ikke bare fordi han føler seg annerledes, men også fordi hodet hans faktisk er et egg: Med bare et tynt eggeskall som beskyttelse er selve hans eksistens, ja, hele tilværelsen hans truet. Dette medfører selvsagt at Odd må ta særlige hensyn i dagliglivet: Han pakker inn hodet sitt med håndklær og drar en te-varmer utenpå som hjelm. Han leier sykkelen istedenfor å sykle på den. Han gjemmer seg for ballen i gymmen, og han bruker paraply når han går i skogen for å beskytte seg mot kongler som eventuelt kan falle ned. Kort sagt: Han lever et liv på grensen til utslettelse, både følelsesmessig og konkret.

Lisa Aisato er en allsidig bildebokkunstner. I brageprisnominerte Don Fridtjof formidlet hun historien med en sterkt karikert penn. I Odd er et egg bruker hun en mer lavmælt strek. De uttrykksfulle bildene formidler historien vart og vakkert, og understreker hvor skjør og sårbar Odd er.(...)"

Hilde Dybvik, Barnebokkritikk.no
Les hele anmeldelsen her

"Fin, ny illustratør

(...) Det er måten historien fortelles på, som gir meg små lykkestreif mellom ribbena. For bleke Odd er et egg. Han er ensom, usikker, og redd for at hodet skal knuse om han kaster seg ut i leken med de andre barna. Og lubne Gunn eren bie, der hun fylt opp av seg selv surrer rundt og danser mellom trærne.

Bildene til Aisato er deilig utrykksfulle, enten de viser frem usikkerheten, redselen eller gleden. Odds hode er som et egg på langs, med små engstelige øyne og en nese som støtt ser rød, blank og forkjølet ut. Den tynne halsen og de pinglete bena understreker det store hodet. Og når mor kakler at han må huske den beskyttende tevarmeren han alltid pakker hodet sitt inn i, da er hun en høne. Det er surrealisstisk og sant på samme tid. (...)"

Anne Cathrine Straume, Bok i P2, NRK, 28.09. 2010
Les hele anmeldelsen her

Medlemsvurdering:
Hodet til Odd er et egg og derfor er han veldig redd og kan ikke være med på så mye. Men så møter han modige, tøffe Gunn!! Igjen både veldig morsomt og vemodig fra Aisato.

Grethe Medalen

Se alle vurderinger

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788205399204
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2010
Format
28 x 24 cm

Medlemmers vurdering

G
Grethe Medalen – 01.12.2016

– Hodet til Odd er et egg og derfor er han veldig redd og kan ikke være med på så mye. Men så møter han modige, tøffe Gunn!! Igjen både veldig morsomt og vemodig fra Aisato.

M
Marit – 24.11.2016

– Barna elsker historien om Odd som overvinner sin frykt og får en god venn tilslutt

J
Jorunn – 06.12.2015

– Denne har vi lest omigjen og omigjen! Original historie med nydelige tegninger.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Odd er et egg:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Herman

Herman Flesvig
Innbundet 
318,- 349,-

Fugl

Lisa Aisato
Innbundet 
272,- 299,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv