Castro

mitt liv

; Kari Näumann (Oversetter)

I en mer enn 100 timer lang samtale med journalisten Ignacio Ramonet fortalte Fidel Castro om livet sitt, og dermed også om en stor del av etterkrigshistorien. Mange har forsøkt å overtale den cubanske revolusjonslederen til å fortelle sin historie. Ramonet, velkjent intellektuell og redaktør av Le Monde diplomatique, har endelig klart det. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

  Kjøp NÅ - få 18 bonuskroner!

Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

  Kjøp NÅ - få 18 bonuskroner!

Om boka

100 timer med Fidel
I en serie dyptpløyende intervjuer forteller Fidel Castro for første gang om sitt liv, fra oppveksten som sønn av en rik godseier på det cubanske bondelandet på 1920- og 30-tallet via tiden som advokat og geriljakriger til dagens rolle som revolusjonær statssjef i et av verdens siste kommunistland. Han forteller om revolusjonen, forholdet til Che Guevara, invasjonen i Grisebukta, Cubakrisen, flykapringene, utvandringen til USA, forholdet til Sovjetunionen, Afrika, USA og Europa, og om sitt syn på Cubas fremtid.

Kontroversielle temaer
Underveis blir han utfordret av Ramonet til å gjøre rede for sitt syn på en rekke kontroversielle spørsmål om blant annet menneskerettigheter, pressefrihet, undertrykkingen av homoseksuelle og den fortsatte bruken av dødsstraff på øya. Castro gir også til beste sitt syn på andre statssjefer, døde og levende - som Hugo Chávez, George W. Bush og Tony Blair. Boka gir et fascinerende bilde av Cubas omstridte og gåtefulle leder og av øyas moderne historie.

 

Fakta