Min side Kundeservice Bli medlem

Ola Tiltak

en biografi om den politiske strategen Ole Colbjørnsen

Hvem var Ole "Ola Tiltak" Colbjørnsen?
Dette er fortellingen om kommunisten som ble antikommunist, en sentral norsk politiker som unngikk oppmerksomhet og medienes søkelys, men som øvet en innflytelse på politikken som er få forunt. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Innbundet
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Hvem var Ole "Ola Tiltak" Colbjørnsen?
Dette er fortellingen om kommunisten som ble antikommunist, en sentral norsk politiker som unngikk oppmerksomhet og medienes søkelys, men som øvet en innflytelse på politikken som er få forunt.

Colbjørnsen var fysiker, og en av de første i Norge som forstod Einsteins relativitetsteori. Einstein ble så imponert at han inviterte ham til Berlin som sin assistent. Men Colbjørnsen viet seg til politikken og reiste til Sovjetunionen, hvor han deltok i forskergruppen som utarbeidet den første femårsplanen. Han arbeidet for sovjetisk eksport i London, og britene mente han var del av russisk spionasje og etterretning.
Colbjørnsen brøt med kommunismen. Tilbake i Norge lanserte han ideen om en aktiv stat i krisetider, som skulle bli en bærebjelke i Aps politikk. I april 1940 ledet Colbjørnsen redningen av det norske gullet til England, og var ansvarlig for vår finansformue under krigen, bosatt i Washington. I 1944 var han Norges representant i de legendariske Bretton Woods-forhandlingene, som utmeislet prinsippene for Vestens økonomi i etterkrigstiden. For første gang fortelles historien om denne myteomspunne mannen.

«Et fantastisk stykke arbeid» Jonas Gahr Støre

"Helge Røed har skrevet et fyrverkeri av en biografi som slår de fleste spenningsromaner." Victor Norman, Fædrelandsvennen

«Et monument over Ole Colbjørnsen» Harald Stanghelle

"Som litterær skildring er Røeds biografi om Ola Tiltak absolutt blant de aller mest interessevekkende biografier om norske politikere, som har blitt utgitt de senere årene."

Dag Einar Thorsen, Dagsavisen

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
324
ISBN
9788205512955
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2018
Originaltittel
Ola Tiltak
Format
23 x 15 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ola Tiltak:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
299,- 479,-
 

Nansen

Harald Dag Jølle
Innbundet 
393,- 449,-
 

Høyt

Erika Fatland
Innbundet 
454,- 499,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv