Meny

Sosialisten

et portrett av Stein Ørnhøi

«Selv politikere av Stein Ørnhøis kaliber blir oftest glemt når de ikke lenger er i rampelyset. Derfor har bøker som denne en særegen verdi.»

, Morgenbladet
Stortingspolitiker, Nei til EU-leder, NRK-mann, teatersjef, valgkommentator, spaltist. I over 50 år har Stein Ørnhøi markert seg i offentligheten med sterke, ofte kontroversielle meninger. Forfatter og politisk kommentator Stein Aabø har skrevet et nært portrett av et fargerikt menneske. Les mer
Vår pris
332,-
Spar
47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Vår pris: 332,-
Spar: 47,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 3 virkedager

Om boka

Stortingspolitiker, Nei til EU-leder, NRK-mann, teatersjef, valgkommentator, spaltist. I over 50 år har Stein Ørnhøi markert seg i offentligheten med sterke, ofte kontroversielle meninger. 

Ørnhøis veltalenhet har gitt ham makt og innflytelse. Et utsagn fra ham i ett medium sprer seg som lyngbranner til andre. Men han har også bygd allianser og nettverk og utøvd makt utenfor de formelle kanaler. 

Som sentral i dannelsen av partiet SV har han tatt sin rolle som forvalter av partiets politiske arv på alvor. 

Hvem er så denne Stein Ørnhøi, som i en alder av nesten 72 år fikk Dagbladet til å rydde plass til ni hele avissider på ham noen dager i august i 2007? Hvem er han som angivelig var i posisjon til å påvirke hvilke milliardinvesteringer den norske regjeringen skulle gjøre på flykjøp? 

Stein Ørnhøi, som ikke riktig klarte å bestemme seg for om han skulle bli politiker eller journalist. Eller regissør. Og som derfor hoppet mellom rollene. Ørnhøi holdt på å dø som 42-åring, men strener mot 85 med uforklarlig og fornybar energi. 

Forfatter og politisk kommentator Stein Aabø har skrevet et nært portrett av et fargerikt menneske. 

 

Fakta