BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Bli medlem

Årene med Elizabeth

«Terningkast 5: "Det er åpenbart at hun har hatt det gøy i skriverommet....Krøll deg opp i godstolen og la deg skamløst fascinere av dette menasjeriet." Dagbladet»

Dronning Elizabeth II er den monark i verden som har sittet lengst på tronen. Som med sin navnesøster og forgjenger, Elizabeth I, er historien om henne også Storbritannias historie.

Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Elizabeth II

Dronning Elizabeth II er den monark i verden som har sittet lengst på tronen. Som med sin navnesøster og forgjenger, Elizabeth I, er historien om henne også Storbritannias historie.

Den engelske dronningen har i snart 70 år holdt stand i krig og fredstid, gjennom den rivende samfunnsutviklingen og dramatiske hendelser i familien. Den imponerende 93-åringen har turnert statsministere og villfarne slektninger, storpolitikk og tilløp til katastrofer med stoisk ro, for som Tony Blair har påpekt: «Hun vet at kriser ikke varer evig.» Og hun har alltid sine kjære corgi-hunder ved sin side.

Nå er vi på tampen av den andre elizabethanske æraen, og Inger Merete Hobbelstad tar oss med på denne livslange epoken, fra imperiet til Brexit, og fra Elizabeths vei fra en uforpliktende rolle i kongefamilien til å bli tronarving og dronning på livstid. De tette familiebåndene med Europas kongehus, også det norske, er med.

Uforglemmelige år på godt og vondt
14 statsministere har hittil kommet til henne hver onsdag for å få råd bak lukkede dører, fra Winston Churchill til Theresa Mays etterfølger Boris Johnson. Det har vært eventyrbryllup og familietragedier, heltedåder og skandaler om hverandre. Dianas død, og kongehusets håndtering av tragedien, rystet hele verden.

Dronningen og folket
Forfatteren har stor sans for de pikante detaljene, men også de lange historiske linjene. Med sjarm og sensibilitet tegner hun fram et mangefasettert bilde av både dronningen og det britiske kongehuset og ikke minst deres forhold til det britiske folk, og omvendt, om hvordan britenes syn på kongefamilien er nært forbundet med hvordan de ser på seg selv.

Som ung dronning måtte Elizabeth, i tillegg til sine offisielle plikter, håndtere sin mor, både som datter og som etterfølger i rollen som dronning og alle privilegiene hun dermed overtok, sin mann; den greske prinsen som måtte finne ut av sin nye rolle, alltid to skritt bak, og etter hvert som mor, svigermor og bestemor. Men først og fremst – alltid dronning.

Eventyrlige år, horrible år
I Årene med Elizabeth fylles historiene vi kjenner fra sensasjonspregede overskrifter i mediene, ut med hva som skjedde lengst inne i de kongelige gemakkene og ukjente historier fra oppveksten til de kongelige. Hobbelstad skriver med lett, men analytisk penn om eventyrlige år og horrible år, morsomme, tragiske, uhørte og uforglemmelige historier som til sammen også forteller et stykke britisk historie fra vår egen tid.

Les mer om:
... Elizabeths vei til tronen
... det britiske kongehusets mange personligheter
... det kompliserte forholdet til svigerdatteren Diana – rebellen med dådyrøynene som ble folkets prinsesse
... kongelige affærer
... 14 statsministre, fra Winston Churchill til Boris Johnson
... dronningens helt spesielle forhold til corgi-hundene sine
... den nye generasjonen kongelige
... og mye mer!

 

Detaljer

Forlag
Kagge
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
623
ISBN
9788248924173
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Årene med Elizabeth
Format
23 x 17 cm
Nr
8153590

Medlemsblad

Om forfatteren

Inger Merete Hobbelstad (f. 1980) har mastergrad i litteraturvitenskap, og er ansatt som kulturjournalist i Dagbladet. I 2016 ga hun ut boka Å leve med Shakespeare (Tiden Forlag).

Utdrag

Les utdrag

Utdraget er hentet fra e-bok-utgaven. Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Terningkast 5: "Det er åpenbart at hun har hatt det gøy i skriverommet....Krøll deg opp i godstolen og la deg skamløst fascinere av dette menasjeriet." Dagbladet»

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Årene med Elizabeth:

2020

Gunnar Staalesen
Innbundet 
375,- 429,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv