Min side Kundeservice Bli medlem

AJP - Arvid Pettersen

«En kunstner må våge spranget ut i fossen og forsøke å svømme til lands.» Arvid Pettersen
Uvilje mot å gjenta seg har vært en viktig drivkraft for Arvid Pettersen gjennom mer enn femti år som bildekunstner. Les mer

418,-

459,- Spar: 41,-

Innbundet
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

«En kunstner må våge spranget ut i fossen og forsøke å svømme til lands.» Arvid Pettersen
Uvilje mot å gjenta seg har vært en viktig drivkraft for Arvid Pettersen gjennom mer enn femti år som bildekunstner. Samtidig har han hele tiden holdt fast ved det tradisjonsrike maleriet, både som rammeverk og et felt for undersøkelse. Klassiske sjangre som landskap, portrett og stilleben blir tatt opp til ny behandling, i et formspråk som har vekslet uanstrengt mellom det forestillende og det abstrakte.
Arvid Pettersen markerte seg tidlig i nordisk kunst, og sto med sin frie og lett anarkistiske holdning til tradisjonen fram som en hovedskikkelse innenfor det postmoderne maleriet både i Norge og i nabolandene. Parallelt med en utstrakt utstillingsvirksomhet har han i flere perioder undervist ved norske kunstakademier, noe som har vært viktig impuls for hans eget arbeid. Åpenheten for endring er også tydelig i hans nyeste verk, som markerer en ny fase i kunstnerskapet. Samlet viser produksjonen utviklingen av en personlig bildeverden, og en særlig bevissthet om kunstverkets kommunikasjonskraft i møte med sitt publikum.

Detaljer

Forlag
Fagbokforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål Engelsk Flerspråklig Svensk
Sider
183
ISBN
9788245037135
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
AJP - Arvid Pettersen
Format
28 x 24 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv