Meny
 

Erik Bye

«Svært velskrevet, grundig og så å si uten dødpunkter. Det er en bragd, verdig sitt objekt ... Bye har fått sin bauta. Og Norge har fått en ny biografiforfatter av høy klasse. Det er bare å gratulere!»

, VG Terningkast 6
Dette er historien om en mann som har betydd så mye for så mange. Da århundrets nordmann ble kåret i 2005, ble Erik Bye kun slått av kong Olav og Einar Gerhardsen. Det sier alt om den enestående posisjonen programlederen, journalisten, visesangeren, dikteren, samfunnsrefseren, eventyreren og medmennesket Erik Bye opparbeidet seg fra slutten av 1950-tallet til han døde i 2004. Les mer
Vår pris
500,-
Spar
49,-

Veil. pris: 549,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 500,-
Spar: 49,-

Veil. pris: 549,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Dette er historien om en mann som har betydd så mye for så mange. Da århundrets nordmann ble kåret i 2005, ble Erik Bye kun slått av kong Olav og Einar Gerhardsen. Det sier alt om den enestående posisjonen programlederen, journalisten, visesangeren, dikteren, samfunnsrefseren, eventyreren og medmennesket Erik Bye opparbeidet seg fra slutten av 1950-tallet til han døde i 2004.
Erik Bye var kringkastingspioneren som brakte verden inn i de tusen norske stuer. Folk satt klistret når klassikere som «Vi går ombord» og «Lørdagskveld med Erik Bye» ble sendt. Hans unike evne til å få kontakt med andre mennesker skaffet ham venner i alle samfunnslag - fra uteliggere til Hollywood-stjerner.
Forfatter Asbjørn Bakke skriver engasjert og underholdende om et hendelsesrikt liv, basert på et enormt kildemateriale. Erik Bye var Norge på to bein - stødig, raus og inkluderende. Men han slet også med indre demoner - busemannen i bringa, som han selv kalte dem.
Denne biografien reiser en bauta over et bemerkelsesverdig menneske.
ANMELDELSER:

Terningkast 6 Sindre Hovdenakk, VG
Terningkast 6 Stein Roll, Adresseavisen
Terningkast 6 Sven Egil Omdal, Stavanger Aftenblad
Terningkast 5 Fredrik Wandrup, Dagbladet
Terningkast 5 Geir Vestad, Hamar Arbeiderblad

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 524
ISBN: 9788203296871
Utgave: 1. utg.
Format: 23 x 17 cm
Nr: 8114129
KATEGORIER:

Bla i alle kategorier

VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

«Svært velskrevet, grundig og så å si uten dødpunkter. Det er en bragd, verdig sitt objekt ... Bye har fått sin bauta. Og Norge har fått en ny biografiforfatter av høy klasse. Det er bare å gratulere!»

, VG Terningkast 6

«Forbilledlig biografi ... det oser av kvalitet i alle ledd. En velskrevet og spennende historie ... en biografisk bragd som vil slå kraftig ut på salgstallene i lang tid.»

, Adresseavisen Terningkast 6

«Asbjørn Bakkes bok blir ganske sikkert folkelesning, og det er i så fall vel fortjent. Han har gjort en kjempejobb for å vise hvorfor Erik Byes ord om Alf Prøysen er enda mer treffende om ham selv: Det gikk en kjempe gjennom landet.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6

«Erik Bye har fått en strålende biografi, som ikke legger skjul på folkeheltens svakheter. Asbjørn Bakkes bok er spennende og velskrevet.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Storstilt biografi om Erik Bye treffer bredt.»

, Hamar Arbeiderblad Terningkast 5

«Biografien om Erik Bye er blitt en imponerende fortelling ... Den ligger godt i vannet, holder god fart hele veien og styrer unna skjær og holmer i ukjent farvann - selv på mørke netter med noe blankt i koppen.»

, Aftenposten

«Solid ... et godt stykke biografisk arbeid.»

, Dagsavisen