Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

Leonardo da Vinci og hans tid

en biografi

Leonardo da Vinci (1452–1519) kalles den europeiske kulturs største begavelse, og kan med rette betegnes som et universalgeni. I dag er han mest kjent som mesteren bak ikoniske malerier som Mona Lisa og Nattverden, men Leonardo var også en av sin tids store billedhuggere, ingeniører og vitenskapsmenn - i tillegg til å være glødende opptatt av anatomi, arkitektur, fysikk, mekanikk, astronomi, geologi og filosofi. Les mer

409,-

449,- Spar: 40,-

Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Den fascinerende historien om renessansemesterens liv og kunst, entusiastisk formidlet av en av våre fremste sakprosaforfattere. Brageprisvinner Atle Næss maler med bred pensel i denne storslåtte biografien om "renessansemennesket" fra Vinci. Han følger Leonardo gjennom datidens Europa på jakt etter prestisjeoppdrag og finansiering av hans mange storslåtte vitenskapsprosjekter.

Leonardo reiser fra Medici-familiens hoff i Firenze til Sforza-slekten i Milano, paven i Roma og ender til slutt hos Europas mektigste mann - Frans 1 av Frankrike. Underveis får vi et lærerikt innblikk i kunstnerlivet i renessansens Italia, inngående skildringer av kunstens tilblivelse og møter med mange av Leonardos samtidige malerbegavelser. Leonardo etterlot seg en nesten uoverskuelig mengde opptegnelser, notater og skisser. Her skildrer han blant annet forkjærligheten for den unge lommetyven Salaí, strevet etter å fullføre det han har påbegynt og den barnlige gleden over å finne opp noe nytt.

Atle Næss bringer leseren tett på mennesket bak kunstermyten og den historiske sammenhengen Leonardos mesterverk ble skapt i. Boka inneholder hele Leonardos maleriproduksjon og et stort antall tegninger og skisser, foruten kart og oversikt over datidens herskere og paver.

Detaljer

Forlag
Gyldendal
Innbinding
Innbundet
Språk
Bokmål
Sider
336
ISBN
9788205450813
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2014
Originaltittel
Leonardo da Vinci og hans tid
Format
23 x 15 cm
Nr
8057028

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Leonardo da Vinci og hans tid:

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
299,- 479,-
 

Søren

Sven Oluf Sørensen
Innbundet 
362,- 398,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Grensen

Erika Fatland
Innbundet 
454,- 499,-
 

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
390,- 429,-
 

Høyt

Erika Fatland
Innbundet 
454,- 499,-
 

Museum

Anna Fiske
Innbundet 
318,- 349,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv