Meny
 

Leonardo da Vinci

; Lene Stokseth (Oversetter)

«Isaacson [...] skriver godt og underholdende ... Boka som helhet er preget av innlevelse og begeistring.»

, Dagbladet Terningkast 5
Hvem var han egentlig, den største begavelsen i europeisk historie noensinne? Finn ut alt om det fascinerende geniet Leonardo da Vinci i dette rikt illustrerte mesterverket. Les mer
Vår pris
363,-
Spar
36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 363,-
Spar: 36,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Leonardo da Vinci er vår tids største geni. Født utenfor ekteskap og uten skolegang var han fri fra sin tids konvensjoner og etablerte sannheter og kunne følge sin egen nysgjerrighet og skapertrang. Det førte til oppdagelser langt forut for hans samtid, banebrytende oppfinnelser og mesterverk på lerretet. Multitalentet hadde usvikelig tro på at kunnskap fra erfaring overgikk teoribasert læring, og han hadde øye for forbindelser på tvers av vitenskaper og etablerte sannheter.

DA VINCI-GÅTENE
Man har i årevis forsket og fundert på hva hemmeligheten bak det berømte portrettet av Mona Lisa kan være, hvem moren til da Vinci var og hvem da Vinci selv egentlig var. I denne biografien fortelles hele historien om ham med alt det siste av funn og forskning. Biografien er basert på de mange tusen sidene med Leonardo da Vincis forbløffende (og speilvendte) notater, og på nye funn om livshistorien, studiene og kunsten. Fortellingen om da Vinci kaster nytt lys over ham som person. Han var et universalgeni, og utmerket seg både som maler, billedhogger, musiker, dikter, arkitekt, ingeniør, oppfinner og vitenskapsmann. Her fortelles også om homosekusaliteten, rastløsheten og opprørskheten som var med på å forme livshistorien hans. På slutten av sitt liv bodde han i Frankrike, der han døde 2. mai 1519.

OPPFINNSOM KUNSTNER
da Vinci var forut for sin tid, både i liv og gjerning. Tenk at han for over fem hundre år siden fant opp helikopteret, fallskjermen, stridsvognen, optikken og mye mer! I tillegg til å være en fantastisk kunstner og en foregangsmann i å kartlegge og beskrive menneskekroppen.

Boka er rikt illustrert med blant annet hele Leonardo da Vincis maleriproduksjon, et stort antall tegninger og skisser i tillegg til kart og bilder fra hans samtid.

Visste du at Leonardo da Vinci ...
... skrev speilvendt?
... fant opp helikopteret, fallskjermen og optikken?
... jobbet med Mona Lisa-maleriet i 15 år, og at det stod i atelieret da han døde?
... elsket fargen rosa?
... var venstrehent?
... kunne utfolde sitt unike talent fordi han var født utenfor ekteskap?
... var vegetarianer?

Fakta

Om forfatteren

WALTER ISAACSON (f. 1952) er en av verdens fremste sakprosaforfattere, og hans bestselgende biografi om Leonardo da Vinci omtales som et mesterverk av flere anmeldere – og er regnet for å være det ypperste som er skrevet om renessansemennesket fra Vinci.

Medlemsblad

 

Bla i boka

Anmeldelser

«Isaacson [...] skriver godt og underholdende ... Boka som helhet er preget av innlevelse og begeistring.»

, Dagbladet Terningkast 5

«Geni i bredformat: Multitalentet Leonardo da Vinci er studert igjen og igjen gjennom århundrene. Bøker om ham finnes i mengder, og denne nye boken på norsk er en praktbok med sine mange illustrasjoner.»

, VG

«Et studie i kreativitet: hvordan definere det, og hvordan å oppnå det ... aller mest er det en kraftfull historie om et spennende menneskesinn og liv.»

«Leonardo da Vinci vekkes til live i all sin bemerkelsesverdige briljans og egenhet i Walter Isaacsons ambisiøse, nye biografi ... et kraftig og innsiktsfullt portrett.» The Washington Post»