BESTSELGERSALG – bøker fra 79,-
Min side Kundeservice Bli medlem

Leonardo da Vinci

«Interessant og underholdende om mennesket bak renessansens universalgeni.»

Arne Dvergsdal, Dagbladet

Leonardo di ser Piero da Vinci ble født 15. april 1452 i landsbyen Vinci utenfor Firenze og var en av de største og mest mangesidige begavelser europeisk kultur har fostret. Han var blant annet maler, billedhogger, musiker, dikter, arkitekt, ingeniør, oppfinner og vitenskapsmann. Les mer

249,-
Paperback
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

Leonardo di ser Piero da Vinci ble født 15. april 1452 i landsbyen Vinci utenfor Firenze og var en av de største og mest mangesidige begavelser europeisk kultur har fostret. Han var blant annet maler, billedhogger, musiker, dikter, arkitekt, ingeniør, oppfinner og vitenskapsmann. Da Vinci døde i Frankrike 2. mai 1519.

Walter Isaacson er en av verdens fremste sakprosaforfattere, og hans bestselgende biografi om Leonardo da Vinci omtales som et mesterverk av flere anmeldere - og er regnet for å være det ypperste som er skrevet om renessansemennesket fra Vinci.

Biografien er basert på tusenvis av sider fra Leonardo da Vincis forbløffende (og speilvendte) notatbøker og på nye funn om hans liv, studier og kunst. Isaacson bringer oss nærmere Leonardo i en fortelling som kaster nytt lys over mennesket, kunstneren, vitenskapsmannen og oppfinneren. Leonardo da Vinci var et «uekte» barn, han var homoseksuell, vegetarianer, venstrehendt, rastløs og opprørsk. Man kan si at han var forut for sin tid, både i liv og gjerning. Blant hans mange etterlatte tegninger og oppfinnelser var helikopteret, stridsvognen, fallskjermen, optikken, kulelageret og mye annet.

Den omfangsrike boken inneholder et hundretalls illustrasjoner, blant annet hele Leonardo da Vincis maleriproduksjon og et stort antall tegninger og skisser, foruten kart og bilder fra hans samtid.

Detaljer

Forlag
Cappelen Damm
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
595
ISBN
9788202725617
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2021
Originaltittel
Leonardo da Vinci
Format
21 x 14 cm

Bla i boka

Anmeldelser

«Interessant og underholdende om mennesket bak renessansens universalgeni.»

Arne Dvergsdal, Dagbladet

«Et studie i kreativitet: hvordan definere det, og hvordan å oppnå det ... aller mest er det en kraftfull historie om et spennende menneskesinn og liv.»

The New Yorker

«Leonardo da Vinci vekkes til live i all sin bemerkelsesverdige briljans og egenhet i Walter Isaacsons ambisiøse, nye biografi ... et kraftig og innsiktsfullt portrett.»

The Washington Post

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Leonardo da Vinci:

Stormen

Ivo de Figueiredo
Innbundet 
299,- 479,-
 

Søren

Sven Oluf Sørensen
Innbundet 
362,- 398,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv