Lagerrydding: Opptil 70% rabatt på bøker!
Min side Kundeservice Bli medlem

Sverre Morken

et kunstnerskap i miniatyr på frimerker og pengesedler

I denne boka er det Sverre Morkens kunstnerskap som gravør, seddel- og frimerkekunstner som løftes fram og bokstavelig talt forstørres. Morken er ukjent for de fleste, men visste du at hans små kunstverk har vært en del av hverdagen vår i en årrekke? Med sine om lag 230 frimerke- og seddelmotiver, er han kanskje den norske grafikeren som har de største opplagene og den videste utbredelsen av sine verk her til lands. Les mer

501,-

550,- Spar: 49,-

Innbundet
Sendes innen 3 virkedager

Logg inn for å se din bonus

I denne boka er det Sverre Morkens kunstnerskap som gravør, seddel- og frimerkekunstner som løftes fram og bokstavelig talt forstørres. Morken er ukjent for de fleste, men visste du at hans små kunstverk har vært en del av hverdagen vår i en årrekke? Med sine om lag 230 frimerke- og seddelmotiver, er han kanskje den norske grafikeren som har de største opplagene og den videste utbredelsen av sine verk her til lands.
Sverre Morken er mest kjent for å ha hatt det kunstneriske ansvaret for utgave sju av norske kronesedler (1994-2020), med graverte portretter. I tillegg har han høstet internasjonal anerkjennelse som frimerkekunstner og regnes blant verdens fremste gravører. I de kretser er han A-kjendis. Han har mottatt hele 16 priser for sitt arbeid og er den mest premierte av Norges frimerkekunstnere.

Formatet på sedler og frimerker tilsier at det er miniatyrer som graveres, og dette håndverket har Morken praktisert på mesterlig vis i 45 år. Gravyren utføres i størrelse 1 : 1 i ei stålplate, under mikroskop og med sylskarpe stikler. I boka er arbeidet satt inn i en seddel- og frimerkehistorisk sammenheng. Sverre Morkens motivkrets innenfor denne spesielle formen for miniatyrkunst utgjør en visuell Norgeshistorie. Enkeltpersoner så vel som samfunnshendelser, industrihistorie, plante- og dyreliv, kulturhistorie, folkekunst, forskning og vitenskap er visualisert i miniformat på frimerkene.

Detaljer

Forlag
Museumsforlaget
Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
Sider
478
ISBN
9788283051230
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2022
Format
23 x 22 cm

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Sverre Morken:

Mitt rom

Svein Tore Bergestuen
Innbundet 
363,- 399,-
 

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv