Min side Kundeservice Bli medlem

Feministisk litteraturteori

Boka består av et utvalg tekster som er representative for det internasjonale forskningsfeltet feministisk litteraturteori utgjør. Boka gir en oversikt over feltet, dets historie og dagens mangfoldige situasjon. Les mer

336,-

369,- Spar: 33,-

Paperback
Sendes innen 1 virkedag

Logg inn for å se din bonus

Boka består av et utvalg tekster som er representative for det internasjonale forskningsfeltet feministisk litteraturteori utgjør. Boka gir en oversikt over feltet, dets historie og dagens mangfoldige situasjon. Blant tekstene er lesninger av forfattere som Balzac, Charlotte Brontë, Virginia Woolf og Ingeborg Bachmann, og tekstene inneholder også teorier om den litterære institusjonen, strukturalistiske teorier om kjønn og tekst og diskusjon om kjønnsbestemte skriftstrategier og lesninger. Blant bidragsyterne er: Shari Benstock, Susan Gubar, Marianne Hirsch, Julia Kristeva, Toril Moi, Jane Tomkins og Sigrid Weigel.

Detaljer

Forlag
Pax
Innbinding
Paperback
Språk
Norsk Bokmål
Sider
342
ISBN
9788253019451
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2002
Format
24 x 17 cm

Medlemmers vurdering

R
Rosa – 26.10.2006

– Dette er en artikkkelsamling, hvor teoretiske tekster som kan sies å representere ulike vinklinger innenfor feministisk litteraturteori, er blitt oversatt til norsk og plassert sammen, i et forsøk på å gi et mest mulig helthetlig bilde av fagfeltet. I innledningen til boken gjør redaktøren rede for den historiske utviklingen innenfor feministisk vinklede tanker og ideer. Hun påpeker her hvor bredt feltet er, og hvor vanskelig det derfor kan være å si noe generelt om det. Jeg savner en mer tydelig vinkling på boken. Det hadde vært bedre om en presenterte artikler som kunne sies å representere en bestemt retning innenfor feministisk teori. På grunn av den manglende vinklingen fremstår boken som rotete.

Oppdag mer

Bøker som ligner på Feministisk litteraturteori:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Bios 2

Marianne Sletbakk
Paperback 
1139,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv