Festprishelggjør et kupp!
Min side Kundeservice Bli medlem

Litteraturteori

Hva er litteratur? Hvordan skiller litteraturen seg fra andre typer tekster? Hvordan er forholdet mellom litteraturen og samfunnet den har oppstått i, mellom teksten og forfatteren som har skrevet den, mellom verket og den litterære tradisjonen det inngår i? Hvordan kan man legitimere litteraturvitenskapen som vitenskap? Siden begynnelsen av 1900-tallet har en rekke teoretikere beskjeftiget seg med slike spørsmål og gitt en rekke ulike svar på hvordan man bør lese og forstå litteratur. Les mer

499,-
Paperback
Sendes innen 3 - 10 dager

Logg inn for å se din bonus

Hva er litteratur? Hvordan skiller litteraturen seg fra andre typer tekster? Hvordan er forholdet mellom litteraturen og samfunnet den har oppstått i, mellom teksten og forfatteren som har skrevet den, mellom verket og den litterære tradisjonen det inngår i? Hvordan kan man legitimere litteraturvitenskapen som vitenskap? Siden begynnelsen av 1900-tallet har en rekke teoretikere beskjeftiget seg med slike spørsmål og gitt en rekke ulike svar på hvordan man bør lese og forstå litteratur. Denne boka handler om disse svarene.
I en tilgjengelig og pedagogisk form presenterer Mads B. Claudi de viktigste retningene innenfor moderne europeisk og amerikansk litteraturteori, og gir en grundig introduksjon til sentrale tanker, tekster og teoretikere fra begynnelsen av 1900-tallet til i dag.
Mads B. Claudi er førsteamanuensis i norsk ved Høgskolen i Sørøst-Norge.

Detaljer

Forlag
Landslaget for norskundervisning / Fagbokforlaget
Innbinding
Paperback
Språk
Bokmål
Sider
281
ISBN
9788245014303
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2013
Originaltittel
Litteraturteori
Format
24 x 17 cm
Serie
LNUs skriftserie 192

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Litteraturteori:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Edda

Snorre Sturlason
Innbundet 
399,-
 

Sviket

Harry Rødner
Innbundet 
362,- 398,-
 

Ekko

Lena Lindgren
Paperback 
229,-
 

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv