Meny

André Bjerke

i kampens glede : en biografi

Solid om Bjerkes liv og diktning.

, Bergens Tidende Terningkast 6
I 2018 er det hundre år siden André Bjerke ble født. Ved siden av å være lyriker, kriminalforfatter, gjendikter og vitenskapsteoretiker var han en skarp polemiker som bidro i etterkrigstidens store kulturdebatter. Les mer
Vår pris
159,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

  Kjøp NÅ - få 8 bonuskroner!

Vår pris: 159,-

(E-bok)
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp
Min side | Bokklubb-app | Kindle

  Kjøp NÅ - få 8 bonuskroner!

Om boka

I 2018 er det hundre år siden André Bjerke ble født. Ved siden av å være lyriker, kriminalforfatter, gjendikter og vitenskapsteoretiker var han en skarp polemiker som bidro i etterkrigstidens store kulturdebatter. Peter Normann Waages biografi tar for seg alle sider ved Bjerkes virksomhet. Fordi Bjerke var så tett på sin samtid, en samtid han ofte sto i opposisjon til, er boken også en kulturhistorie. André Bjerke var en stilsikker språkkunstner fra han var helt ung, og et talentfullt, humørfylt og lekende menneske. Men også en kunstner som etter hvert brukte mye av sitt språktalent som avisdebattant, og en personlighet som ikke nødvendigvis fornyet seg i tråd med tiden. Denne første, omfattende biografien gir et levende bilde av både André Bjerke og den tiden han levde og virket i.

Fakta

Hvordan lese denne e-boka?

Anmeldelser

Solid om Bjerkes liv og diktning.

, Bergens Tidende Terningkast 6

Tre bøker er skrevet om André Bjerke tidligere, men dette er den definitive biografien. (...) Waage har reist en bauta over en virvelvind av en samfunnsaktør. Og en poet som på mange måter var den siste store i sitt slag.

, Dagbladet Terningkast 5

Medrivende om en dikter og hans tid.

, Fædrelandsvennen Terningkast 6

Velskrevet og svært lojal.

, VG Terningkast 5

... mange sider ved diktningen hans som fortjener å gjenoppdages.

, Hamar Arbeiderblad Terningkast 5

Peter Normann Waage gir et fascinerende innblikk i livet til en mann som havnet på kant med tidsånden.

, NRK Bok

Peter Norman Waage gjev ei imponerande oversiktleg framstilling av det imponerande produktive livet til forfattaren André Bjerke.

, Dag og Tid