Min side Kundeservice Bli medlem

Ti minutters stillhet

rugbyspillerne som forsvant fra Mar del Plata

«Ti minutters stillhet er en gripende bok om mot, vilje og store offer. Fra en ganske nær fortid vi nesten har glemt.» - Nielsen, Bok365, terningkast 5»

Samtidig som militærjuntaen ønsker å vise verden et glansbilde av Argentina under fotball-VM i 1978, oppstår det konfrontasjoner mellom juntaen og rugbylaget Club La Plata. Spillerne demonstrerer åpenlyst sin motstand mot regimet, og juntaen forsøker å kneble dem. Les mer

149,-
Tilgjengelig umiddelbart etter kjøp

Logg inn for å se din bonus

Samtidig som militærjuntaen ønsker å vise verden et glansbilde av Argentina under fotball-VM i 1978, oppstår det konfrontasjoner mellom juntaen og rugbylaget Club La Plata. Spillerne demonstrerer åpenlyst sin motstand mot regimet, og juntaen forsøker å kneble dem. I stedet for å flykte, fortsetter spillerne sin demonstrasjon. Regimet likviderer dem én etter én, men for hver spiller som forsvinner, henter laget inn en gutt fra ungdomslaget. Til slutt er bare én av de opprinnelige spillerne igjen, nemlig Raul. Sammen med de unge spillerne fortsetter laget å vinne, mot alle odds. Ti minutters stillhet er fortellingen om et selvoppofrende mot, basert på en sann historie. Fava har fortalt den med lidenskap, kjærlighet og respekt. Sist i boken intervjues Raul Barandiaràn - den eneste som overlevde grusomhetene.

«Ti minutters stillhet er en gripende bok om mot, vilje og store offer. Fra en ganske nær fortid vi nesten har glemt.» - Nielsen, Bok365, terningkast 5
«En stor roman du aldri vil glemme.» - Gert Nygårdshaug

Italienske Claudio Fava er journalist, forfatter og politiker. Han skriver for aviser, TV, film og teater, og har skildret mange hendelser og kriger, som Sicilias kamp mot Cosa Nostra og de vanskelige fredsprosessene i Latin Amerika.

Detaljer

Forlag
Gursli Berg forl.
Språk
Bokmål
ISBN
9788293311416
Utgave
1. utg.
Utgivelsesår
2019
Originaltittel
Mar del Plata

Les utdrag

Åpne utdrag her

Anmeldelser

«Ti minutters stillhet er en gripende bok om mot, vilje og store offer. Fra en ganske nær fortid vi nesten har glemt.» - Nielsen, Bok365, terningkast 5»

«En stor roman du aldri vil glemme.» - Gert Nygårdshaug»

Medlemmers vurdering

Oppdag mer

Bøker som ligner på Ti minutters stillhet:

Se flere

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv