Meny

Verden som var min: syttitallet

; Ketil Bjørnstad (Omtalt)

Serie: Verden som var min 2

Ketil Bjørnstad innfrir igjen.

, Dagbladet Terningkast 5
Ketil Bjørnstad inviterer oss med tilbake til 70-tallet, til tiåret som var preget av grenseløs frihet og en anelse naivitet. Les mer
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 17 bonuskroner!

Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 17 bonuskroner!

Om boka

Presentert av Anne Grosvold

Han spiser sopp til han pisser blod. Kiloene renner av i magisk tempo. Han er 18 år og skal bli en annen. Verden som var min. Syttitallet er Ketil Bjørnstads andre roman i prosjektet som han har planer om å bringe fram til tusenårsskiftet.

Nådeløst ærlig
Dette er ikke bare en erindringsroman. Det er en rutsjebane av historier, både Bjørnstads egne og de som berørte oss alle. Boka viser fram et tiår som var fylt av grenseløs frihet og en ikke så liten dose naivitet. Bjørnstad er nådeløst ærlig i beskrivelsen av den unge mannen som sliter med den voldsomme friheten. Han er vinglete og nesten uten impulskontroll. Hva skal han bli?

Store framtidsutsikter
Konduktør på Nordlandsbanen, lærer i Finnmark, musiker, forfatter? De overveldende framtidsutsiktene gjør at han vakler mellom ja og nei til EF, mellom frijazz og klassisk musikk, mellom poesi og journalistikk og mellom alle de fristende jentene.  Likevel er dette en roman som spinner EN sterk tråd: Jakten på det ekte. I kjærlighet. I kunst. I politikk.

Bjørnstad henter fram verden slik den var hans på 1970-tallet, og også min på mitt 70-tall. Romanen er foruroligende nærgående og tvinger leseren til et gjensyn med sin egen fortid, med egne valg – eller mangel på slike. Her blir slutten på Vietnam-krigen, Watergate-skandalen, Apollo 13 og dannelsen av Bangladesh kommentert og satt inn i det Bjørnstadske liv, slik alle disse begivenhetene påvirket alle som opplevde dette tiåret.

Vemodig lys over et tiår som også var mitt
Verden som var min. 70-tallet er gripende.  Mørk i perioder, men befriende morsom, ikke minst i beskrivelsene av hovedpersonens politiske forvirring. For undertegnede kaster romanen et nytt, vemodig lys over tiåret som kanskje også var mitt, men hvor så mye har vært glemt eller fortrengt. Ketil Bjørnstad vekker meg.

Fakta

Medlemsblad

 

Frihetens tiår

Anmeldelser

Ketil Bjørnstad innfrir igjen.

, Dagbladet Terningkast 5

En eventyrlig reise, velskrevet med sjarm og varme.

, VG Terningkast 5

Er Ketil Bjørnstads barndom og oppvekst spennende nok til Svaret er ja.

, Fædrelandsvennen Terningkast 5

Ketil Bjørnstad innfrir igjen.

, Dagbladet Terningkast 5

Griper tak i leseren med et dramatiskpoetisk trøkk i språket som løfter teksten.

, Stavanger Aftenblad Terningkast 5

Ketil Bjørnstad innfrir igjen.

, Dagbladet Terningkast 5