Meny
 
Anne Frank + Greta Thunberg

Anne Frank + Greta Thunberg

Både Anne Frank og Greta Thunberg er kjente navn, og det er spennende å bli litt bedre kjent med begge to – og det er tankevekkende hvor ulike liv de fikk. Anne Frank ble myrdet av nazistene da hun var bare 16 år. Hun ble kjent først etter sin død, på grunn av dagboka hun skrev mens hun og familien levde i skjul i Amsterdam.

Greta Thunberg ble alt i en alder av 14-15 år lyttet til av verdens ledere – og forhåpentligvis klarer hun å redde verden!

Les mer
Vår pris
314,-
Spar
44,-

Veil. pris: 358,-  (Bok) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Vår pris: 314,-
Spar: 44,-

Veil. pris: 358,-  (Bok) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Bli kjent med verdenshistoriens kjente kvinner! 

Både Anne Frank og Greta Thunberg er kjente navn, og det er spennende å bli litt bedre kjent med begge to – og det er tankevekkende hvor ulike liv de fikk. Anne Frank ble myrdet av nazistene da hun var bare 16 år. Hun ble kjent først etter sin død, på grunn av dagboka hun skrev mens hun og familien levde i skjul i Amsterdam. Greta Thunberg ble alt i en alder av 14-15 år lyttet til av verdens ledere – og forhåpentligvis klarer hun å redde verden!

I likhet med mange andre familier i Europa, måtte familien Frank leve helt i skjul, fordi nazistene ville fange dem og sende dem til konsentrasjonsleire hvis de fant dem – bare fordi de var jødiske. I denne boka kan du bli kjent med den modige jenta som skrev dagbok om familiens liv og skjebne under andre verdenskrig.

Anne ble født inn i en kjærlig familie i Tyskland. Men da andre verdenskrig brøt ut, måtte de gjemme seg i Amsterdam. Her skrev hun sin berømte dagbok som ble utgitt da krigen var over. Annes dagbok fanget lesernes hjerter, og hun ble en av de viktigste dagbokskriverne i det 20. århundre. Historien om livet hennes har også en faktadel med bilder til slutt.

Greta
Møt Greta Thunberg, den inspirerende klimaaktivisten som startet en global bevegelse.

Unge Greta hadde mer flaks med utgangspunktet sitt enn Anne Frank hadde. Hun vokste opp i en ressurssterk familie i fredelige Sverige. Og da Greta fikk høre om klimakrisen, sluttet hun å snakke. Hun kunne ikke skjønne hvorfor de som satt med makten ikke gjorde noe for å redde jorda vår. En dag bestemte hun seg for å streike i stedet for å gå på skolen. Det tok ikke lang tid før mange andre unge ble med Greta i en global bevegelse som forbløffet både politikere og andre voksne. Denne engasjerende historien om en inspirerende klimaaktivist har også en bilde- og faktadel bakerst i boka.

Fakta

Utdrag Anne Frank

Utdrag Greta Thunberg