Meny
 

Aschehougs store fiskebok

; Bente Olesen Nyström (Illustratør)

Fiskelitteratur handler for en stor del om hvordan man fisker, enten det er opplevelser som skildres, erfaringer som formidles eller teknikk som forklares. All verdens utstyr og teknikk hjelper deg likevel lite dersom du fisker på feil sted, til feil tid eller med feil agn. Les mer
Vår pris
129,-
Spar
250,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 129,-
Spar: 250,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Presentert av Ingar Heum

Kunnskap om de ulike fiskeartene er ofte helt avgjørende dersom du skal lykkes. Skal du forsøke deg på en ny art, bør du først vite hvor den lever og hva den spiser, da har du større sjanser for å velge riktig fiskeplass og velge riktig metode. Mange sliter også med å artsbestemme fangsten. Er det sei eller lyr som har en buet sidelinje? Er det stam eller vederbuk som har konkave finner? Hvordan skiller man berggylte fra grønngylte, og hvordan skiller man piggskate fra kloskate?

Er man usikker og vil finne ut hvordan det egentlig er, slår man opp i "Pethon", som boka gjerne blir kalt på folkemunne. På tjue år skjer det likevel mye, kunnskapen om fiskenes utbredelse og levevis endres, delvis fordi man hele tiden gjør nye oppdagelser, delvis fordi fiskeartenes utbredelse og sammensetning endres. Hvor mange var det som for eksempel fisket målrettet etter havabbor for tjue år siden? Riktignok fantes det en og annen havabbor også den gangen, men nå har havabborfisket blitt en populær gren langs mange kyststrekninger i Sør-Norge.

Boka er revidert og oppdatert med ny kunnskap om alle norske fiskearter. I den reviderte utgaven er bilder og tekst satt sammen slik at man kan lese beskrivelser og studere gjengivelsene av den enkelte arten samtidig, dette er et stort framskritt som har gjort boka langt mer brukervennlig. Boka er nå også i større grad konsentrert om de artene vi kan støte på (eller kanskje håper å støte på!) i norske farvann. Arter som Donau-grundling og pigghalet perlemorsfisk er derimot ikke viktige for norske sportsfiskere, og er tatt ut!

Når Aschehougs Store Fiskebok kommer ut i en revidert utgave, er det en begivenhet for alle oss som er interessert i fisk og fiske i Norge. Noen ønsker å fordype seg i et par favorittarter, andre vil lære om rariteter fra dypet, her får alle sitt. Det finnes bøker man ganske enkelt må ha i bokhylla. Noen må ha Ibsens samlede verker, andre må ha hele Morgan Kane-serien - fiskere må ha Per Pethons Fiskebok!

 

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 468
ISBN: 9788276434033
Utgave: 5. utg.
Nr: 1289403
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger