Meny
 

Bestevenn på boks - to magiske historier

«Tekst og bilder byr på lekenhet og humor, midt i en egentlig ganske trist verden der til og med vennskap kan kjøpes.»

, BOK365 Terningkast 6
I denne boka får du to originale, norske fortellinger om vennskap, både godt og dårlig ... Les mer
Vår pris
129,-
Spar
200,-

Veil. pris: 329,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 129,-
Spar: 200,-

Veil. pris: 329,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Om boka

Bestevenn på boks
I en verden, der du bare kan rusle inn i lekebutikken og kjøpe deg en ny bestevenn, ville du gjort det? Det gjør Helene. På Dukkefabrikken lager de dukker som virker helt levende, nesten som ordentlige barn. Bestevenninnen til Helene, Anja, vil ikke leke med dukker lenger, derfor bestemmer Helene seg for å bytte henne ut med en bestevenn som bare vil leke med dukker: Hun heter Dukke-Lise. Men det er jammen flaks at Helene får fornøyd-garanti på kjøpet, for den nye bestevennen viser seg å ha en liten defekt …

Den magiske dukkefabrikken
Dukke-Lise ble til på en magisk dukkefabrikk. Der laget de helt spesielle dukker, som var nesten som vanlige barn: De kunne gå, tenke og snakke selv. Når dukkene var ferdige, ble de puttet i små bokser og sendt til leketøysbutikker over hele landet, slik at alle barn kunne kjøpe seg en bestevenn.  Dukke-Lise ble solgt til Helene – og det gikk jo ikke så bra. Nå er Dukke-Lise sendt i retur til fabrikken. Kanskje de kan hjelpe henne? Hennes drøm er å bli en ekte jente. Dette er Dukke-Lises historie. 

Nydelige, originale bøker
Hanne Buch har skrevet de fine historiene om Dukke-Lise. De handler om hva som skal til for å være en god venn og om å ta hensyn til andres følelser, og gir rom for ettertanke, også for voksne lesere. Illustrasjonene til Camilla Billett kler historien, de kan ved første øyekast se søte og tiltalende ut, men de gir sannelig også rom for ellevill trass og sinne. Tekst og bilder fungerer godt sammen, og gjør dette til en barnebok med klassiske kvaliteter.

«LEKEN OG HUMORISTISK» 
May Grethe Lerum, Bok 365, om «Bestevenn på boks», terningkast 6

Fakta