Meny
Roy Jacobsen: De usynlige | Hvitt hav (to bøker i ett bind)
De usynlige og Hvitt hav - Barrøy-serien - Roy Jacobsen

De usynlige og Hvitt hav - Barrøy-serien

«... en vakker og bevegende leseropplevelse, en ubesværet veksling mellom små, mellommenneskelige hendelser og de store dramatiske.»

, VG Terningkast 6

Ingrid fra Barrøy har erobret hele verden. Roy Jacobsens skildringer av menneskene og naturen treffer midt i hjerterota.

Les mer
Anmelderfavoritt
Kvinnelig hovedperson
Bygd
Oppvekst
Vår pris
349,-
Spar
50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Innbundet
Legg i
Innbundet
Legg i
Vår pris: 349,-
Spar: 50,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

Roy Jacobsens mesterverk

Ingrid fra Barrøy har erobret hele verden. Roy Jacobsens skildringer av menneskene og naturen treffer midt i hjerterota.

«Ingrid er ikke bare en smart og interessant person å skrive om, også tiden hun lever i, lokker meg», sier Roy Jacobsen om romanpersonen hans, Ingrid Barrøy, som har bergtatt lesere og kritikere over hele verden. I bøkene om Ingrid fra Barrøy er Jacobsen, for første gang siden den moderne klassikeren Seierherrene, tilbake på Helgelandskysten. Han tar oss med på en kulturhistorisk reise fortalt gjennom skjebnen til vanlige folk – de usynlige – og  framkaller livet og alt arbeidet og kunnskapen som havet og tiden har visket vekk.

Jenta fra havet
Vi møter småjenta Ingrid i De usynlige. Den kvikke treåringen løper fritt rundt på øya hun har navn etter der ute i havgapet. Året er 1913, og den lille familien på Barrøy består av Ingrid, moren Maria, faren Hans og tanten Barbro.  Bestefar Martin bor også sammen med dem. Livet på øya er barskt og fattigslig, og bak dagliglivets slit har de alle sine helt egne håp og drømmer. Til tross for strevet er det mye glede, og selv om de har lite, er de rause når det  gjelder.

Vi følger Ingrid i oppvekstårene fram til 1928. Hun følger godt med i alt de voksne gjør, og lærer seg alt man må kunne for å overleve på øya. Så rammer tragedien ...

«Et mesterstykke av en roman.»

Finn Stenstad, Tønsbergs Blad, terningkast 6

Dramatisk kjærlighetshistorie
I Hvitt hav møter vi Ingrid igjen på hennes barndoms øy i det vakre kystlandskapet. Året er 1944 og verdenskrigen har rast noen år. Vi følger Ingrid mens hun går i gang med de kjente gjøremålene for å ruste seg for en vinter alene på øya. Helt uventet får hun oppleve kjærligheten gjennom noen intense vinteruker. Dette skjebneåret i norsk historie, med tyskernes brenning av Finnmark og strømmen av flyktninger nedover norskekysten, skal også bli året Ingrids liv tar en overraskende, ny retning.

«Om denne boka er det ikke annet å si enn at den er fantastisk.»

Valerie Kubens, Fædrelandsvennen, terningkast 6

Finstemt
Roy Jacobsen hylles som kystfolkets forteller med sine skildringer av kystkulturen. Han er en mester i å skildre de finstemte, underliggende spenningene og utforsker hva det er som binder oss sammen og gjør oss sterke. Han vever inn tjukke, historiske tråder i fortellingen, som hjelper oss til å forstå vår egen samtid.

«Få andre kan som Roy Jacobsen sy sammen det lokale, nasjonale og globale, fortidas skygger og vår konfliktridde verden her og nå», skriver kritiker Steinar Sivertsen i Stavanger Aftenblad. Nå får du de to første romanene om Ingrid Barrøy samlet. 

 

ANMELDELSER:

Terningkast 6 Guri Hjeltnes om De usynlige, VG
Terningkast 6 Finn Stenstad om De usynlige, Tønsbergs Blad
Terningkast 6 Steinar Sivertsen om Hvitt hav, Stavanger Aftenblad
Terningkast 6 Finn Stenstad om Hvitt hav, Tønsbergs Blad
Terningkast 6 Valerie Kubens om Hvitt hav, Fædrelandsvennen

FAKTA
Utgitt:
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788252592061
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8182051
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Roy Jacobsen (f. 1954) er en av Norges fremste forfattere. Generasjonsromanen Seierherrene (1991) ble folkelesning og hans store gjennombrudd som forfatter. Siden har han befestet sin posisjon med en rekke romaner før bokserien om Ingrid Barrøy; De usynlige (2013), Hvitt hav (2015), Rigels øyne (2017) og Bare en mor (2020). Jacobsen har mottatt det meste av norske litterære priser i løpet av forfatterskapet. Bøkene hans er oversatt til over 35 språk, og han er den første norske forfatteren noensinne som er blitt nominert til Booker-prisen. Nominasjonen var for De usynlige i 2017. 

 

«... en vakker og bevegende leseropplevelse, en ubesværet veksling mellom små, mellommenneskelige hendelser og de store dramatiske.»

, VG Terningkast 6

«.. et mesterstykke av en roman»

, Tønsbergs Blad Terningkast 6

«... sidene er fullspekket av lun humor, liketil personskildring og overraskende hendelser.»

, Brønnøysunds Avis

«... en storartet forteller av det ujålete, medrivende slaget.»

, Stavanger Aftenblad Terningkast 6

«Det er mesterlig.»

, Tønsbergs Blad Terningkast 6

«Om denne boka er det ikke annet å si enn at den er fantastisk.»

, Fædrelandsvennen Terningkast 6