Den som dreper dragen

; Monica Carlsen (Oversetter)

Når Evert Bäckström ankommer åstedet, er oppfatningen blant etterforskerne allerede klar: et helt alminnelig fylledrap. Men Bäckström er ikke overbevist. Les mer
Vår pris: 79,-
Spar: 270,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 4 bonuskroner!

Om boka

Et grytelokk av jern, en kulehammer med brukket skaft og et sausflekket slips. Det er funnene politiet gjør på åstedet og konklusjonen er klar: fyllebråk. Men hvem var drapsmannen? Og hvorfor ble en stakkars fyllik drept?

En aldeles utmerket kriminalintrige
Kurt Hanssen, Dagbladet

Macho antihelt
Hører du til dem som er litt svake for Gunvald Larsson i Sjöwall og Wahlöös klassikere om Martin Beck? Leif GW Perssons etterforsker Evert Bäckström stiller i samme klasse, men er enda mer kynisk, enda råere og mer nådeløs enn Larsson, som tross alt har et hjerte av gull bak den røffe fasaden. Når det gjelder Bäckström er det høyst usikkert på om det skjuler seg noe hjerte i det hele tatt bak alle fordommene og det oppblåste selvbildet. Når man kommer over det første sjokket, kan leserne kose seg over den lille tjukkasen som tror han er guds gave til menneskeheten - eller hvertfall til alle vakre, heterofile kvinner. Man humrer over et menneskesyn som heldigvis for lengst er kastet på sivilisasjonens skraphaug. Rundt ham har det multikulturelle Sverige vokst fram, mens han selv står igjen i forrige århundre. Minst. Heldigvis for Bäckström, er han selvsagt en fremragende etterforsker - i hvert fall i egne øyne.

Hardkokt, intelligent og spennende
Svenska Dagbladet

Et helt vanlig drap på en helt vanlig fyllik?
Det kreves en etterforsker av Evert Bäckströms kaliber for å få hull på saken om den myrdete fylliken. Jovisst, det ligger en alkis død, myrdet i leiligheten sin, og nesten alt på åstedet tilsier at han sittet og drukket med en svirebror. Finner man bare svirebroren vil saken være løst. Eller er det virkelig så enkelt? Bäckström får raskt en magefølelse av at dette dreier seg om en mer innfløkt mordgåte, altfor komplisert for vanlige politifolk. Ham selv derimot - det blir selvsagt en helt annen sak! Nå er det en kompliserende faktor at mange av Bäckströms kolleger ikke nødvendigvis deler hans oppfatning av hvor fortreffelig han er, men det legger ingen demper på hans eskapader.

Følg pengene
Det første som bekrefter magefølelsen til Bäckström, er at fylliken, Karl Danielsson, viser seg å disponere penger - mye penger. Politiet finner flere millioner kroner i en bankboks, og det viser seg at offeret nylig hadde vært i bankboksvelvet med en dokumentkoffert - som trolig kunne rommet par millioner, den også. Og hvor har dokumentkofferten blitt av? Og hvor kommer alle pengene fra? Mistankene går straks i retning av et stort ran, som politiet mistenker tre knallharde yrkeskriminelle for å stå bak. Etterforsker Toivonen, som definitivt ikke er medlem av Bäckströms fanklubb, aner muligheter for å rulle opp en stor sak med internasjonale koblinger - men Bäckström selv er fremdeles ikke fornøyd. Han skyr som vanlig ingen midler i sin jakt på morderen, uansett hvilke konsekvenser det måtte få - og brått får han svært uvelkomment selskap ... Med sin usvikelige nese for menneskehetens lavere instinkter fortsetter han å pirke borti blottlagte nerver og ømme tær. Kanskje finnes løsningen nærmere enn noen har ant ...?

Ny favoritt?
Leif GW Persson har lenge vært Sveriges best skjulte krimskatt for oss nordmenn. Kriminologiprofessor Leif GW Persson ble i fjor kåret til Sveriges fremste nålevende krimforfatter foran forfattere som Mankell, Nesser og Läckberg. Hos broderfolket har han solgt i bøtter og lass i flere tiår - mens vi har levd i ulykkelig uvitenhet. Hans monumentale verk om drapet på statsminister Olof Palme vakte heldigvis oppmerksomhet også utenfor Sverige. Nå er han aktuell med en ny fengslende krim fra politiets hverdag - en rå verden fylt av kynisme, intriger og maktkamp. Den som dreper dragen er en frittstående roman med Evert Bäckström i hovedrollen, så får du en liten smakebit av Leif GW Perssons univers. Så kan du eventuelt gi deg i kast med Palme-bøkene senere. Det kan hende du opplever det beste krimlesere vet: Kanskje du har oppdaget en ny favoritt! Attpåtil en favoritt som har skrevet et utall bøker - så da er det bare å glede seg.

Fakta

Om forfatteren