Meny

Det tapte symbol

; Kjell Olaf Jensen (Oversetter)

Likte du Da Vinci-koden og Engler og demoner? Gled deg! Dan Brown er tilbake med en thriller full av mystiske symboler, eldgamle hemmeligheter og gysende okkultisme. Les mer
Vår pris
149,-
Spar
250,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 149,-
Spar: 250,-

Veil. pris: 399,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Presentert av Tom Egeland

På kort varsel blir symbolforskeren Robert Langdon invitert til Washington, D.C. for å holde en tale. Bak invitasjonen står hans gode venn og læremester, filantropen og milliardæren Peter Solomon. Men det eneste professor Langdon ser av sin venn da han ankommer the US Capitol, er hans hånd. Hans avkuttede hånd - en pekende hånd full av tatoveringer og ledetråder ...

Og dermed er vi i gang: I løpet av 12 timer, 133 kapitler og 509 sider reiser Langdon - helten fra Dan Browns verdensomspennende bestselgere Da Vinci-koden (2003) og Engler og demoner (2000) - utrettelig rundt om i Washington for å løse rebuser og finne spor og hint i kunsthistorien, arkitekturen og frimurernes etterlatte talismaner. For hvilke mysterier skjuler seg bak frimurernes historie og hemmelige ritualer? Svaret, skal det vise seg, vil ikke bare få politiske og økonomiske konsekvenser, men også åndelige.

Fartsfylt og spennende oppfølger til Da Vinci-koden
Kurt Hanssen, Dagbladet

Den dype, mørke kjelleren under Capitol-bygningen i Washington rommer et hemmelig kammer. Bak stengte dører finner professor Langdon en hodeskalle og knokler. En ljå og et timeglass. Flakkende stearinlys. Et akronym skrevet som graffiti. Sporene leder Langdon videre til nye symboler, nye koder, nye gåter, nye rebuser - og ikke minst nye farer. Etter seg har han en livsfarlig og belest drapsmann: Mal'akh (som betyr engel på hebraisk). Det er Mal'akh som har kidnappet Peter Solomon og lokket Langdon til Washington. Sammen besitter Solomon og Langdon nøkkelen til en esoterisk kunnskap med ufattelige implikasjoner. Langdon vet det bare ikke selv.

Alle som elsket Da Vinci-koden, kan juble. Dan Browns nye bok, Det tapte symbol, følger samme formel og er like spennende.
Aftenposten

Hvem løser gåten først - Langdon eller Mal'akh? Robert Langdons medhjelper i kappløpet er Peter Solomons søster Katherine. Hun leder et forskningsprosjekt i et laboratorium utenfor hovedstaden. Hennes obskure fagfelt heter noetic sciences: Kan ånd påvirke materie? Finnes det noen sammenheng mellom gudstro, fysikkens strengteorier og De eleusinske mysterier fra antikkens Hellas?

Hele tiden må de gjemme seg for CIA. Enten mot seg eller med seg - i Dan Browns bøker er det aldri godt å vite - har Robert Langdon og Katherine Solomon nemlig et hvesende, humørløst vesen fra verdens mektigste etterretningsorganisasjon: Inoue Sato, Office of Securitys allmektige og fryktede sjef. Er Sato en venn eller fiende?

Gjennom boken kappes Langdon, Mal'akh og Sato om å være førstemann til å forstå mystiske gåter, symbolrebuser og koder på glemte språk. Hver løsning leder dem videre til nye adresser, historiske monumenter, underjordiske tunneler og overjordisk innsikt.

Tankevekkende thriller
Det tapte symbol er noe så uvanlig som en actionthriller og pageturner om eksistensielle, filosofiske, historiske og religiøse temaer.

Utgangspunktet for det hele er frimurernes aller dypeste hemmeligheter - en hellig innsikt med røtter i årtusengamle religioner og mytologier. Antikkens mystisisme, religioner og vitenskap møter moderne New Age-teorier og teosofi - forestillingen om at alt og alle er ett med en guddommelig kraft. Når fysikkens lover later til å bekrefte historiske trosforestillinger, blir det ikke bare spennende - det blir tankevekkende og pirrende.

Og det er nettopp her Dan Browns magi ligger. Leken med det umulige. Det tapte symbol er en underholdningsthriller til ettertanke. En bok som mang en gang fikk meg til å stoppe opp og tenke: Er dette mulig? Er dette sant?

Dan Browns romaner er ulidelig spennende og kløktig konstruert. Hva er hemmeligheten? Heseblesende action kombinert med kunsthistoriske kuriositeter. Mystiske konspirasjonsteorier knyttet opp mot en pirrende lek med religion og vitenskap. Jeg tror at bøker som Det tapte symbol appellerer til lengslene i oss - lengslene etter å forstå og å se skjulte sammenhenger der andre ser kaos.

I Det tapte symbol tar Brown oss med inn i en annen virkelighet. Eller skal vi si u-virkelighet? Boken er en labyrint av fiksjon og fantasi, av fakta og teorier. En uhemmet lek med myter og muligheter i det fascinerende - og mystiske - grenselandet mellom vitenskap og virkelighet, religion og fantasi. I dette landskapet nekter Dan Brown og Robert Langdon seg ingen ting. Du verden så gøy det er for oss lesere å henge med i svingene!

Stor moro, og nok en garantert suksess for Brown
Dagens Næringsliv
ANMELDELSER:

Terningkast 5 VG

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Bazar
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 593
ISBN: 9788252573534
Utgave: 1. utg.
Orig.tittel: The lost symbol
Nr: 9011420
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger