DNA

; Silje Beite Løken (Oversetter)

Krim av beste merke. Nordens ypperste krimforfatter holder fortsatt overlegent nivå. DNA er nok en sterk krim fra Sigurðardóttir - velskrevet, original, uovertrufne miljøskildringer, spenning på toppnivå og et rikt persongalleri (...) Og se om hun ikke klarer å lure leseren på slutten. Igjen.

Adresseavisen Terningkast 5
Yrsa Sigurdardottir er tilbake med en knallsterk politikrim. En ung mor blir myrdet på bestialsk vis. Men det finnes et vitne. Les mer
Vår pris: 99,-
Spar: 280,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 5 bonuskroner!

Om boka

Yrsa Sigurdardottir har trollbundet leserne med sine stemningsfulle islandske spenningsromaner. Denne gangen har hun skrevet en glitrende politikrim med svært sjarmerende hovedpersoner.

Mot slutten knytter Sigurðardóttir trådene sammen og strammer til, men spenningen bevares i det lengste. Og på underlig vis er løsningen med på å dempe angsten man pådro seg under mordenes gang. Kløktig gjort. Oppland Arbeiderblad

Huldar, politimannen som har ansvaret for etterforskningen, og Frøya, psykologen som bistår det sju år gamle vitnet, blir tvunget til å jobbe sammen. Samarbeidet kompliseres bare av det faktum at de nylig tilbrakte en natt sammen etter et møte i en bar.

VITNET
Elísa blir vekket av datteren Margret, som hevder at det er en mann i huset. Elísa beroliger datteren, ber henne holde seg på soverommet, og går for å se etter. Det viser seg raskt at det faktisk befinner seg en mann i huset, og han har langt fra gode hensikter ... Morderen låser dørene til barnas soverom, men han vet ikke at Margret allerede er på foreldrenes soverom. Når en annen kvinne blir drept kort tid etterpå, står politiet uten spor – og Margrets vitneutsagn blir helt sentralt. Men hvordan skal de få den traumatiserte jenta til å fortelle?

GAMLE SYNDER
En radioamatør mottar merkelige meldinger som knytter ham til begge de drepte kvinnene. Hans nysgjerrighet får ham til å starte en etterforskning på egenhånd. Yrsa Sigurdardottir vever handlingstrådene elegant sammen til en nervepirrende pageturner med et intelligent plott. DNA er en effektivt fortalt historie hvor leseren får møte et rikt og spennende persongalleri. God lesning!

Krim av beste merke. Nordens ypperste krimforfatter holder fortsatt overlegent nivå. DNA er nok en sterk krim fra Sigurðardóttir - velskrevet, original, uovertrufne miljøskildringer, spenning på toppnivå og et rikt persongalleri (...) Og se om hun ikke klarer å lure leseren på slutten. Igjen. Adresseavisen

Yrsa Sigurdardottir har klart det igjen. (...) Ingen tvil om den islandske krimforfatteren har funnet sin stil. (...) Det er godt gjort av lille Island å ha såpass gode krimforfattere som Yrsa Sigurdardottir Per-Magne Midjo, Trønder-Avisa

Perfekt oppbygning. […] Leserne kommer ikke til å skjønne hvem morderen er før forfatteren serverer skurken på et sølvfat helt mot slutten, akkurat som det skal være. Frettatiminn, Island

Med DNA overgår Yrsa alt jeg har sett før. Uhyre spennende bok. Kiljan TV, Island

Fakta

Om forfatteren

Yrsa Sigurðardóttir (f.1963) er en islandsk forfatter, utdannet sivilingeniør. Hun skriver både kriminalromaner og barnebøker.

Medlemsblad

Anmeldelser

Krim av beste merke. Nordens ypperste krimforfatter holder fortsatt overlegent nivå. DNA er nok en sterk krim fra Sigurðardóttir - velskrevet, original, uovertrufne miljøskildringer, spenning på toppnivå og et rikt persongalleri (...) Og se om hun ikke klarer å lure leseren på slutten. Igjen.

Adresseavisen Terningkast 5

Mot slutten knytter Sigurðardóttir trådene sammen og strammer til, men spenningen bevares i det lengste. Og på underlig vis er løsningen med på å dempe angsten man pådro seg under mordenes gang. Kløktig gjort.

Oppland Arbeiderblad Terningkast 5

Yrsa Sigurdardottir har klart det igjen.

, Trønder-Avisa Terningkast 5