En hjelpende hånd

; Stian Omland (Oversetter)

Gillian Flynn beviser igjen, som hun har gjort i sine hittil tre krimromaner, at hun er en mester i psykologiske intriger

, Adresseavisen Terningkast 5
Gillian Flynn er forfatteren som fengslet en hel litteraturverden med alle de overraskende vendingene i romanen Flink pike. Nå er hun tilbake med en kort historie av det mest uforutsigbare slaget. Les mer
Vår pris: 69,-
Spar: 80,-

Veil. pris: 149,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 3 bonuskroner!

Om boka

En utspekulert ung kvinne gjør sitt beste for å overleve ved å begå småsvindel, yte seksuelle tjenester og utgi seg for å være spåkone. Hun tjener til livets opphold ved å gi menn det de vil ha og kvinner det de vil høre.

En morgen oppsøkes hun av en ny kunde, Susan Burke, som vil ha hjelp fordi livet hennes er i ferd med å rakne. Den unge kvinnen har lang erfaring med å tolke menneskelig adferd, og hun diagnostiserer straks Susan som rik men ulykkelig - en fristende kilde til inntekt.

Men allerede under det første besøket hjemme i kundens gamle herskapshus får hun bange anelser. Snart er hun fanget i en nifs kamp om å avsløre ondskapens tilholdssted og hva hun kan gjøre for å unnslippe den.

En hjelpende hånd, som første gang ble utgitt i George R. R. Martins antologi Rogues, viser nok en gang at Gillian Flynn er blant de aller fremste og mest originale stemmene i moderne spenningslitteratur. Dette er hennes hyllest til den klassiske viktorianske spøkelsesfortellingen.

Det hele er en perle av en kortfortelling, og den kapret en hovedpris i den gjeveste amerikanske krimprisen, The Edgar Awards, i 2015.

Fakta