Meny
Aldous Huxley: Fagre nye verden
Aldous Huxley: Fagre nye verden

Fagre nye verden

; Bjørn Alex Herrman (Oversetter)

Like vibrerende frisk og forunderlig sjokkerende som da jeg leste den første gang.

Aldous Huxleys berømte klassiker Fagre nye verden er viktigere å lese enn noen gang. Som en advarsel, ja - og ikke minst på grunn av den muntre satiren, mangfoldigheten og fantasien. Og noen kraftige spark. Les mer
Vår pris
299,-
Spar
43,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 15 bonuskroner!

Vår pris: 299,-
Spar: 43,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 15 bonuskroner!

Om boka

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

Kunne du ønske deg et motstandsløst liv? At teknologien ordner alt mens alle rundt deg er lykkelige og sorgløse? Er det selve lykken? «Det er på høy tid å ta en ny kikk på Fagre nye verden og se nærmere på argumentene for og imot det fullstendig gjennomregulerte samfunnet som beskrives, der 'alle er lykkelige nå'. Hva slags lykke er det som tilbys, og hva er prisen vi må betale for å oppnå den?» spør Margaret Atwood i forordet til Fagre nye verden.

«Like vibrerende frisk og forunderlig sjokkerende som da jeg leste den første gang.»

Margaret Atwood, The Guardian

Et bedøvende liv
Vi går inn i en verden der familier ikke lenger finnes. Mennesker masseproduseres og formes, og alle tilhører alle. Gud er en gammel myte, mens dop og sex er de eneste tillatte former for underholdning. Unge Lenina synes dette livet er perfekt. Hun lever slik det er tenkt og stiller ingen spørsmål ved tilværelsen - bare nyter. Men noen er annerledes, og de setter den skreddersydde lykketilværelsen i fare. For hvis menneskene opplever ekte skjønnhet, og oppdager sannheten - da kan alt skje. 

Geniet Huxley
«Det var Huxleys genistrek å la oss se oss selv i all vår tvetydighet,» skriver Atwood. Mens dyrene ikke evner å forestille seg en tenkt fremtid, kan menneskene - takket være språket - forestille seg en annen, forbedret virkelighet, men også tvile på den. «Det er denne dobbelte forestillingsevnen som frembringer slike tankens mesterverk som Fagre nye verden,» sier Atwood. 

«Aldous Huxley er den største engelskspråklige forfatteren fra det 20. århundre.»

Chicago Tribune

Hele verden leser
Moderne klassikere som George Orwells Nittenåttifire, Margaret Atwoods Tjenerinnens beretning og Aldous Huxleys Fagre nye verden plukkes fram fra hyllene og leses som aldri før. Mange mener det skyldes populismens fremvekst, med USAs president Trump i teten - men også den teknologiske utviklingen som endrer levemåten og samfunnet raskere enn vi forstår. Nå kan du lese Huxleys berømte roman i Bjørn Herrmans nyoversettelse (tidligere utgitt med tittelen Vidunderlige nye verden) med forord av Margaret Atwood. 

«Provoserende, stimulerende, sjokkerende og blendende.»

Observer 

 

Fakta

Om forfatteren

Aldous Huxley (1894-1963) debuterte i 1916 med en diktsamling og skrev til å begynne med satiriske romaner fra 20-årenes London. Han er mest berømt for Fagre nye verden (Brave New World, 1932) der han ser for seg hvordan fornøyelseskulturen tar helt over i samfunnet. Huxley er en av de fremste representantene for mellomkrigstidens intellektuelle og satiriske romankunst. 

 

Utdrag

 

Medlemsblad

>
 

Anmeldelser

Like vibrerende frisk og forunderlig sjokkerende som da jeg leste den første gang.

Aldous Huxley er den største engelskspråklige forfatteren fra det 20. århundre.

Provoserende, stimulerende,sjokkerende og blendende.