Meny

Faren ved å være Skrake

; Erik Johannes Krogstad (Oversetter)

OL arrangeres i Helsingfors, Coca-Cola introduseres i Finland og en finsk skjønnhet blir Miss Universe. Og unge Werner Skrake har sitt første spektakulære uhell. Vinneren av Nordisk råds litteraturpris, Kjell Westö, har skrevet en storslått, episk fortelling. Les mer
Vår pris
99,-
Spar
243,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 99,-
Spar: 243,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Les
                  utdrag

Nordisk råd-vinner Kjell Westö er kjent for sine fantastisk gode skildringer av vår egen nære historie. I Faren ved å være Skrake får du glimt og anekdoter fra hele 1900-tallet, og du får del i en den fascinerende familien Skrakes krønike. Det innebærer nok en del farer å være født inn i familien Skrake, men samtidig rommer familien tallrike humoristiske og skeive skjebner. Romanen var nominert til Nordisk råds litteraturpris.

Måtte denne leseopplevelsen aldri ta slutt.
Svenska Dagbladet

Født sånn - og må bli sånn?
Fortelleren Wiktor Juri er oppkalt etter en av århundrets store romfarere, og han er preget av de historiene og de skikkelsene som har omgitt ham. Vi møter ham midt i livet. Han er forlatt av kona og trøtt av tv-jobbing i Helsingfors, og han oppsøker småstedet Råberga der han har vokst opp. På fisketur glir minnene tilbake til de menneskene og de historiene som har gjort ham og hans familie til dem de er.

For her trylles det fram en stri strøm av skamløst underholdende, viltre, melankolske historier.
Stavanger Aftenblad

Amerikansk populærkulturs inntog i Finland
Det er 1952, et merkeår i historien. Finland arrangerer OL og amerikansk populærkultur er på full fart inn i landet. Med det starter også en lang rekke uheldige hendelser for hovedpersonen. Og det er her hovedpersonens far, Werner, kommer inn i bildet. 1952 skulle bli et merkeår også for familien Skrake. Det var OL i Helsinki, Miss Finland ble Miss Universe og Coca Cola skulle forfriske finske ganer for første gang. Hovedpersonens far, unge Werner Skrake, hadde det ærefulle oppdraget å kjøre den første Coca Cola-forsyningen gjennom byen. Som den ulykkesfuglen han var, kunne det ikke ende godt ...

Westö viser seg som en ypperlig forteller og samtidsskildrer, der Finlands nære historie fra før borgerkrigens dager og fremover knyttes sammen med politikk, populærkultur og det som ellers vederfares verden og Finland i disse årene.
Svein Johs. Ottesen, Aftenposten

Særlig bedre gikk det ikke da han senere ville introdusere popcorn i de tusen sjøers land. Skildringen av det trauste finske som støter mot det vulgære amerikanske er både morsomt og treffende, samtidig som det er noe av det mest tidstypiske i alle nordiske lands omforming etter krigen.

Faren ved å være Skrake er en slående beretning om mulighetene for å frigjøre seg fra den verden og de familiære vilkårene vi er født inn i.
Knut A. Hoem, Boktilsynet, NRK P2

Herlig persongalleri
Her er også mange andre fargerike skjebner: Onkel Leo, den humanistisk innstilte lærer som opplever skepsis mot sin store tro på ufoer, eller farmor Maggie, som gjennomlevde krigen ved å flykte inn i sin begavelse, pianospillet. Her er overklasse og underklasse, by og land, gammelt og nytt, komedie og tragedie. Samspillet av de mange historiene virvles sammen til én stor leseopplevelse!

 

FAKTA
Utgitt:
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788252584806
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8061300
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger