Flaskepost fra P + Svarte får

Nordisk superkrimpakke Les mer
Vår pris: 392,-

Fri frakt!
Leveringstid: Kommer

  Kjøp NÅ - få 20 bonuskroner!

Om boka

Flaskepost fra P
Etter beste evne turnerer Carl Mørck en mer enn gjennomsnittlig gæren ekskone, tenåringssønnen Jesper og den hardt skadde kollegaen Hardy, som har flyttet inn hos Mørck. I Flaskepost fra P er det nesten så man kan ane konturene av en småtilfreds mann under alle de sure faktene. Det er lett å skjønne hvorfor jobben er et fristed for Carl Mørck, og det er ikke til å undres over at han nyter tilværelsen nede i kjelleren hos Avdeling Q, godt skjermet fra verden og alle dens urimelige krav og betingelser. Av og til trenger den seg riktignok på, som når arbeidstilsynet stenger kjelleren fordi det blir funnet asbest på noen rør. Skremt ut i åpent lende oppsøker Mørck en kollega oppe i etasjene. I vindusposten på kontoret hans finner Mørck en flaskepost. Flasken har stått der i et par år, men ingen har sjekket hva som egentlig er i den. Plutselig trenger ikke Carl lenger å lure på hvilken mappe han skal begynne med, for flaskeposten har endelig nådd en leser.

Flasken inneholder et brev som er så tæret av tidens tann og av oppholdet i sjøen at det ikke er godt å si hva som en gang har stått der. Rose forstørrer opp brevet, og begynner etter beste å fylle inn tekst. Bare overskriften er fremdeles tydelig: HJELP, står det. Til de tekniske undersøkelsene får det usannsynlige super teamet i kjelleren hjelp av en av Danmarks beste kriminalteknikere, nå ansatt i kantina på politihuset(!), etter en litt uheldig økonomisk avgjørelse. Historien om kriminalteknikeren Laursen er faktisk så spinnvill at den nesten kunne vært sann, og utgjør enda et eksempel på Jussi Adler-Olsens sprelske fortellerstil. Etter innledende undersøkelser kan kantinemedarbeider Laursen fortelle at brevet er skrevet med blod, og at det gir inntrykk av å være autentisk. Men hvem er det som trenger hjelp, og trenger de fremdeles hjelp? Når er brevet skrevet? Carl & co kommer på sporet av onde gjerninger, langt verre enn vanlige folk klarer å forestille seg, og saken går fra å være en kald sak til å bli glohet.

Fremdeles er det akutt behov for hjelp - ikke for brevskriveren Poul, for ham er det for sent. Men et sted i Danmark sitter to barn i fangenskap, mens klokka tikker. Vil Carl, Assad og Rose finne fram i tide?

Svarte får
Det er en folketom lørdag formiddag i akvariet i Bergen. Privatetterforsker Varg Veum er blitt ringt opp kvelden før av rikmannssønnen Henrik Berner, som har noe viktig å fortelle. Men Berner dukker ikke opp til avtalt tid ... Det begynner med at Veums gode venninne Karin kommer innom kontoret hans med noe som i utgangspunktet er en ganske enkel oppgave: Han skal finne søsteren hennes i narkomiljøet og bringe henne hjem. Men det er noen som ikke liker oppgaven hans.

Vil du bare ha en av bøkene? Avbestill pakken, og bestill den boka du vil ha.

Flaskepost fra P
Svarte får

Fakta