Meny

Fluemønsterleksikon

; Rune Johansen ; Svein Røbergshagen ; Barry Ord Clarke (Illustratør) ; Niels Vestergaard (Illustratør) ; Yngve Ask (Illustratør) ; Max Emanuelson (Illustratør) ; Ingar Heum (Illustratør)

La meg åpne med en klargjøring om betydningen av den kunstferdige sammenføyningen av hår, fjær, tinsel og tråd rundt en krok, det som er en flue. Les mer
Vår pris
437,-
Spar
62,-

Veil. pris: 499,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 437,-
Spar: 62,-

Veil. pris: 499,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Presentert av Runar Kabbe.

Fluefisket som sport kan rekonstrueres med basis i fluer. Vi begynner fisket med å velge eller binde en flue med den største sannsynlighet for å fange fisk. Fordi flua er så lett må vi bruke lange, spenstige stenger og en line med nok vekt til å bøye den i kastet, slik at flua kan føres ut til fisken. Dernest må vi skjule forbindelsen mellom flua og den tykke lina i form av en fortom, og vi må ha en snelle for å oppbevare lina. Fluefiskets mange bestanddeler, utstyr, kasting og strategier, har utviklet seg med det ene mål for øye, å føre en flue fra bindestikka til fisken, fra en kjeft til en annen. Valget av flue er det bærende håpet i denne forbindelsen. Svikter flua svikter alt.

Kunstner og grovsmed
Kanskje er det ikke tilfeldig at av alt utstyret vi bruker, er det bare flua som i dag lages for hånd, og vi kan til og med gjøre det selv. Fra fluefiskets barndom har ønsket om å ha flua som fanger fisken utløst kreativitet, disiplin og tekniske evner som viser seg i tusentalls mønstre.
Hver tid har sine fluer, bestemt av tilgjengelighet av materialer og kunnskap om fisken og dens byttedyr og ikke minst våre estetiske tilbøyeligheter. Som fiskere er vi også som bindere, vi kan drive det til en kunstart og vi kan være grovsmeder. I hvert mønster vises fluefiskets tidsånd og alltid med et innslag av binderens personlighet, enten det er en profesjonell eller en amatør. Fluer er fundamentalt like men har en uendelig variasjon. Av de mange mønstre som bindes, er det bare et fåtall som overlever og bringes videre. Allikevel sitter vi igjen med mer enn nok til å fylle en
murstein av en bok, ja et helt leksikon.

Storslagent oppslagsverk
Med Fluemønsterleksikon har vi endelig fått en samlet og ordnet framstilling av de mest betydningsfulle fluer i fluefiskets historie, skrevet av norske fluefiskere med oversikt og innsikt. Mønstrene er hentet helt fra den tiden fluefisket ble en sport, men utvalget er som en fluefisker kan ønske seg: godt historisk forankret, med en økende bredde mot moderne tider og med en internasjonal orientering som rekker fra ørret, helt fram til tropisk saltvannsfiske og alle arter i mellom Med et tusentalls fluer, alfabetisk ordnet, hver illustrert og beskrevet med mønster, bakgrunn, opphav, mest aktuelle brukstid, fiskemetode og intendert bytte, har vi fått et storslagent oppslagsverk av stor nytteverdi. Boka vil fungere som et referanseverk for faktaopplysninger, fra det kuriøse til det essensielle. Den vil være et praktisk hjelpemiddel når boksene skal fylles og en inspirasjonskilde når nye mønstre skal skapes. Ikke minst er boka en underholdende reise i løsningen av fluefi skerens største utfordring. Fluemønsterleksikon er et verk som alltid vil være under forandring. Med denne boka er grunnlaget for et referanseverk det er opp til oss fluefiskere å fylle med nye sider.

 

Se flere bilder fra boka her >>

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Vega forl.
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
Sider: 434
ISBN: 9788276434354
Utgave: 1. utg.
Nr: 5001285
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger

Fluemønsterleksikon er en omfattende oversikt over fluefiskets viktigste og mest populære fiskefluer og har 991 illustrerte artikler fra A til Å. Fra klassikere som The Owl og October Red til nye mønstre i ultramoderne materialer blir dette en presentasjon av fiskefluenes kulturhistorie. Oppslagsverket tar for seg et bredt utvalg fluemønstre, som gjennom bruksområde og opphav plasseres i en historisk, teknisk og biologisk kontekst. Beskrivelser av fluenes anvendelse, materialer (fra Jungle Cock til Crystal Flash), varianter, anbefalinger og små anekdoter gjør Fluemønsterleksikon til et detaljert og lærerikt verk for både garvede stangsvingere og nysgjerrige nybegynnere.
Levert av © DnBB AS