Meny

Gåtefulle masker

; Halvor Kristiansen (Oversetter)

Et diabolsk maskespill i kjærlighetens navn. Denne mørke kjærlighetshistorien henter sitt stoff fra Paris' litterære salonger. Gåtefulle masker av den spanske forfatteren Elia Barceló er en spennende og intrikat fortelling for alle som setter pris på en roman om løgn og svik, sex og lystighet. Les mer
Vår pris
99,-
Spar
243,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 5 bonuskroner!

Vår pris: 99,-
Spar: 243,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 5 bonuskroner!

Om boka

Les
                  utdrag

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

Alsaceren Ari kommer til Paris for å skrive en biografi om sin absolutte yndlingsforfatter, den berømte Raúl de la Torre. Det var særlig to romaner som befestet forfatteren som en litterær sensasjon før han tok livet sitt under litt mystiske omstendigheter.

En forunderlig og dristig roman.
Terje Stemland, Aftenposten

På jakt etter den sanne historien
Ari oppsøker ekskona, Amelia, som var gift med de la Torre i nesten 20 år, og vikler seg inn i en gammel historie om løgn, svik og dypt begravede hemmeligheter. Jo flere svar han får, jo flere nye spørsmål dukker opp, og det viser seg at alle han snakker med i kretsen rundt de la Torre, har sin egen versjon av historien om mannen bak alle mytene. Så hvem forteller den egentlige sannheten?

Den vakre enken
Amelia er begavet, uavhengig og svært vakker, og biografen blir mer og mer fascinert av henne mens de sammen forsøker å samle tråder i forfatterens mangslungne livshistorie. Ari må hele tiden sortere historiene han får og dokumentasjonen han finner, som brikker i et puslespill. Hva er myter, hva er løgn - og hvorfor er det så vanskelig å komme til bunns i den egentlige livshistorien?

Vite eller ikke vite?
Jo mer han nøster, jo større vokser mysteriet seg. Han og Amelia kommer stadig tettere på hverandre samtidig som han fornemmer at hun holder noe tilbake. I møte med forleggeren André kommer nye biter i puslespillet til. Han ble, sammen med Amelia, skjøvet ut av de la Torres liv da den pågående redaktøren Amanda overtok forfatterskapet og giftet seg med forfatteren. Og Ari kommer litt etter litt nærmere noen ubehagelige hemmeligheter som involverer alle disse menneskene han nå er blitt så nær og fortrolig med …

Forfatteren Elia Barceló elsker mysterier, hemmeligheter, overraskelser og den magiske kommunikasjonen som kan oppstå mellom leser og bok.

 

Fakta

Om forfatteren

Elia Barceló (f. 1957 i Alicante, Spania) er professor i spanske studier ved Universitetet i Innsbruck og en av Spanias mest sprudlende forfatterpersonligheter. Hun har utgitt en rekke romaner og noveller i ulike sjangere. Romanen Gullsmedens hemmelighet med handling fra New York og Spania, kom på norsk i 2006. Parisromanen Gåtefulle masker (på norsk i 2008) er en populær bok i hjemlandet, ikke minst på grunn av sin utspekulerte puslespilltematikk, og den er bl.a. oversatt til tysk. I 2013 kom Lange skygger i norsk oversettelse, med handling fra et atmosfærisk og gåtefullt Barcelona.