Meny
Arundhati Roy: Guden for små ting

Guden for små ting

; Ragnfrid Stokke (Oversetter)

Arundhati Roys storslagne familie- og kjærlighetshistorie har tatt verden med storm. Den lukter, smaker, kysser og slår. Den ryster og betar. Les mer
Vår pris
299,-
Spar
43,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 15 bonuskroner!

Vår pris: 299,-
Spar: 43,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 15 bonuskroner!

Om boka

Presentert av Niels Fredrik Dahl, forfatter

«... suggererende, eksotisk, dampende og dragende.»

Allerede fra første avsnitt blir du slynget inn i Arundhati Roys magiske univers: De klare, skinnende fargene. De sprengfylte fruktenes modenhet, lydene og luktene som legger seg rundt deg og i deg. De åpne barneblikkene, som ennå ikke har sett nok til engang å ane at verden utenfor har hvesset knivene. Arundhati Roys språk bærer alt dette, historien hennes bærer alt dette; suggererende, eksotisk, dampende og dragende. 

En sanselig leseopplevelse
Guden for små ting er en bok du ikke bare leser med hjernen. Du leser den med vidåpne nesebor fordi det strømmer all verdens dufter fra boksidene. Du leser den med ørene, du leser den med huden og kjenner bokas mennesker røre ved deg, du leser den med hendene - så du kan røre ved dem. Du leser den med tungen; du smaker den. Du leser den med hjertet. Med det hele hjertet ditt og med det knuste hjertet ditt. Storøyd og åpen dras du inn i kjærligheten og smerten, inn i eventyret, inn i India.

Frodig og fabulerende 
Hva handler Guden for små ting om? Det er bare ett spørsmål som er vanskeligere å besvare: hva handler den ikke om? Det er en så rik, så frodig og fabulerende, så omfattende roman Arundhati Roy har skrevet at det er som et helt kontinent velter inn over leseren fra første side - samtidig er skildringen av den lille, katastrofedømte familien så nær, så intim, så rørende at boka ikke ett øyeblikk mister sitt fokus. Vi er i en landsby i Kerala, India - der forfatteren selv vokste opp - og vi er hos den syriskkristne familien Kochamma; av de bedrestilte i landsbyen.

Men først og fremst er vi hos tvillingene Rahel og Estha, gutten og jenta, sammenfiltret i sinn og tanke, drøm og våkent liv. 

«Storøyd og åpen dras du inn i kjærligheten og smerten, inn i eventyret, inn i India.»

Tvillingenes tosomhet
To små barn som ikke kan greie seg uten hverandre - men det forstår de ikke engang selv. Vi lever med i deres totale kjærlighet til moren, Ammu, hun som er både mamma og pappa for de to, og derfor elsker dem dobbelt. Eller gjør hun det? Kan de være absolutt sikre på det? Den skjebnesvangre dagen da deres jevngamle kusine Sophie ankommer fra England er det i alle fall sikkert at hun blir elsket fra første stund. Og så blir vel Rahel og Estha elsket litt mindre da? Og hvor mye mindre? Det er det tvillingene setter seg fore å finne ut. Uten å vite at de med det setter i gang et ras som bare har ventet på at noe skal hjelpe det utfor. 

Presentasjonen ble skrevet da den norske oversettelsen av boka ble utgitt i 1997.

«En ambisiøs roman må oppfinne sitt eget språk, det gjør denne.»

John Updike, The New Yorker

 

«Et mesterverk, på alle måter enestående.»

Harpers & Queen

 

Fakta

Om forfatteren

Arundhati Roy er født og oppvokst i Kerala i India. Hun er utdannet arkitekt, har skrevet skuespill og arbeidet med film. Hun debuterte som forfatter i 1997 med Guden for små ting, som hun fikk Booker-prisen for, og som høsten 2007 ble kåret til en av 1990-årenes ti viktigste bøker. Arundhati Roy har engasjert seg i en rekke politiske spørsmål, og hun har utgitt flere essay.

Medlemsblad