Meny

Guds kvern maler langsomt

Når den tyranniske millionæren Simeon Lee inviterer til selskap, er tanken neppe at de skal ha det hyggelig. Det ender i drap, og Hercule Poirot tilkalles for å løse gåten. Les mer
Vår pris
79,-
Spar
263,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 4 bonuskroner!

Vår pris: 79,-
Spar: 263,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 4 bonuskroner!

Om boka

Den aldrende, ondskapsfulle millionæren Simeon Lee bor på godset sitt sammen med den eldste av sønnene og svigerdatteren Lydia. For underholdningens skyld inviterer han alle barna sine og deres respektive til familiejul på godset, vel vitende om at de alle hater hverandre - og ham. Familiene kommer med håp om forsoning - eller penger, men Simeon Lee har andre planer. Han elsker å spille folk ut mot hverandre og setter i gang sitt sadistiske psykologiske spill så snart de er innenfor døren.

«Poirot har løst noen krevende saker i sin tid, men aldri har den kraftfulle hjernen hans fungert bedre enn i Guds kvern maler langsomt.»
Isaac Anderson, The New York Times Book Review, 12. februar 1939

Dødelige familiehemmeligheter
Snart blir Hercule Poirot, som feirer en svært stille jul for seg selv, tilkalt til godset. Simeon Lee er funnet drept, og Poirot må bistå i oppklaringen av saken. Hvem var det som drepte tyrannen? Poirot avslører flere mørke familiehemmeligheter enn ønskelig, og ikke alle i familien setter pris på undersøkelsene han gjør.

Det lukkede rom
Også nye, gjenfunne familiemedlemmer har funnet veien til godset denne julen, og de liver opp forsamlingen med sin ungdommelighet. Julen blir ikke som de ønsket eller håpet, og de må alle bli på godset til saken er oppklart. Men hvem av dem har hatet den gamle så sterkt at den eller de gikk så drastisk til verks og drepte ham? Og hvordan kunne det skje uten at noen har sett noe?

Fakta