Meny
 

Hodejegerne

Nesbø er tilbake med ny roman og ny helt! Harry Hole er byttet ut med hodejegeren Roger Brown.

Jo Nesbø viser ansvar: Han gir bort alle inntektene av Hodejegeren til kampen mot analfabetisme blant barn! Det er ikke første gang han gir penger til leseopplæring, det gjorde han også med boka Det hvite hotellet.

 • Se web-tv om Hodejegerne
 • Les mer
  Vår pris
  99,-
  Spar
  240,-

  Veil. pris: 339,-  (Innbundet)
  Leveringstid: Ikke i salg

  Innbundet
  Innbundet
  Vår pris: 99,-
  Spar: 240,-

  Veil. pris: 339,-  (Innbundet)
  Leveringstid: Ikke i salg

  Presentert av Henrik H. Langeland, forfatter

  Etter sju bøker om Harry Hole er Jo Nesbøs forfatterskap for mange blitt synonymt med den noe fordrukne førstebetjenten ved Oslo Politikammers voldsavsnitt. Men Nesbø liker å overraske: Denne våren har han skrevet en spenningsroman fra et helt annet miljø, nemlig rekrutteringsbransjen. Resultatet er blitt en gnistrende fortelling med det samme intense handlingsdrivet, de overraskende vendingene og de skarpe observasjonene som er Jo Nesbøs varemerke. Samtidig er Hodejegerne kanskje enda mer fornøyelig og burlesk enn Nesbøs politiromaner.

  En suksess
  I Hodejegerne møter vi Roger Brown, en beryktet og tilbaketrukket rekrutteringsekspert i sin beste alder i hodejegerfirmaet Alfa. Han har også klart å gifte seg med en av Oslos mest attraktive kvinner, Diana Strom-Eliassen, innehaver av et av byens toneangivende kunstgallerier.

   

  Dyr i drift
  Diana er på alle måter en fabelaktig kvinne, og Roger elsker livet med henne i funkisvillaen på Oslos vestkant. Men hun er også dyr i drift. Dyrere enn hans ordinære inntekt fra Alfa kan bekoste. Derfor har han opprettet en innbringende, men lyssky tilleggsgeskjeft: Han stjeler privat kunst. Prosessen er enkel. Først får han intervjukandidatene til å fortelle om sine kunstinvesteringer. Så innkaller han dem til et møte med kollegaen sin. Deretter er det bare å spasere inn i de tomme boligene og forsyne seg mens kandidatene sitter intetanende i Alfas møtelokaler.

  Perfekt kandidat
  Roger Brown har sin egen spesielle måte å intervjue kandidatene på. Han sverger til en nitrinns avhørsmodell, utviklet av FBI på 1960-tallet. Den slår nemlig aldri feil. I hvert fall ikke før Roger møter Clas Greve. Og Clas Greve er ingen hvem som helst. Han er nylig avgått som toppsjef for et nederlandsk teknologifirma. Før yrkeskarrieren var han elitesoldat. Han har et tiltalende vesen, er veltrent, godt kledd og selvsikker uten å være arrogant. Men det aller beste med Clas Greve er at han passer perfekt til jobben som administrerende direktør i navigasjonsfirmaet Pathfinder, Roger Browns viktige rekrutteringsoppdrag. Nesten for perfekt.

  Og lykken smiler videre til Roger Brown: Under det første intervjuet får han Greve til å røpe at han har funnet et svært verdifullt maleri i sin bestemors frognerleilighet, et flamsk 1600-tallsmaleri som lenge har vært ansett som tapt i den internasjonale kunstverdenen.

  Opp ned på tilværelsen
  Å bryte seg inn hos Greve byr ikke på problemer. Heller ikke å finne det verdifulle maleriet. Men på vei ut oppdager Roger Brown noe som snur opp ned på hans harmoniske hodejegertilværelse. Og ganske snart blir det hans hode det jaktes på. Med helt andre våpen enn intervjuteknikker.

  Jo Nesbø har skrevet en ny roman full av overraskelser, vittigheter og grusomheter. Hodejegerne er ikke bare uhyre spennende, den gir også innblikk i en rekrutteringsverden de færreste av oss kjenner til.

   

  ANMELDELSER:

  Terningkast 5 VG

  FAKTA
  Utgitt:
  Forlag: Aschehoug
  Innbinding: Innbundet
  Språk: Norsk Bokmål
  Sider: 238
  ISBN: 9788252568707
  Utgave: 1. utg.
  Nr: 5013399
  Den norske leserprisen 2008
  VURDERING
  Gi vurdering
  Les vurderinger