Meny

Hotellet på hjørnet av bitter og søt

; Kjell Risvik (Oversetter)

Kan kjærlighet, selv i sin reneste form, overleve årtier med atskillelse? Krigen river nære og kjære fra hverandre, og da Henry får øye på en japansk parasoll, blir det en ny begynnelse på en gammel historie ... Les mer
Vår pris
79,-
Spar
263,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 4 bonuskroner!

Vår pris: 79,-
Spar: 263,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 4 bonuskroner!

Om boka

Presentert av RUNHILD SKJØLAAS

Henry, en aldrende enkemann, går en dag forbi gamle Panama hotell i Seattle og oppdager at det er nye eiere på hotellet som har vært stengt siden andre verdenskrig. De henter fram ting som har ligget i kjelleren siden den gang, blant annet en rekke eiendeler fra japanske familier som under krigen ble internert i arbeidsleire utenfor byen.

MINNENES KRAFT
Henry får øye på en japansk parasoll og blir øyeblikkelig satt tilbake i tid. Minnene om hans ungdoms forelskelse, Keiko, strømmer på. Hvor ble det av henne og familien hennes? For unge Henry, i Seattle i 1942, var amerikanskjapanske Keiko hans livs store kjærlighet før hun ble borte fra ham på grunn av krigen. Er det for sent å prøve å fi nne henne igjen nå, over førti år etterpå?

SKJEBNENS SPILL
Den dypt rørende historien om lengselen mellom to unge mennesker som ikke kunne få hverandre er basert på historiske hendelser. Kunnskapsrike Jamie Ford har skrevet det historiske i romanen dyptpløyende og grundig, men samtidig nennsomt vevet det inn i fortellingen om de to unge, elskendes skjebner.

UFORGLEMMELIG KJÆRLIGHETSHISTORIE
Romanen gir et livaktig portrett av en skammelig del av amerikansk historie vi ikke må glemme. Og ikke gjenta. Den gir et glimt av de skadene krigen voldte. Ikke de overveldende herjingene på slagmarken, men de kalde, grusomme skadene på enkeltmenneskenes hjerter og sjel. Uforglemmelig er også kjærlighetshistorien, som har grepet millioner av lesere over hele verden.

Fakta

Om forfatteren

JAMIE FORD (f. 1969) debuterte i 2009 med Hotellet på hjørnet av bitter og søt, som solgte i mer enn 1,3 millioner eksemplarer i USA og hittil nærmere 140 000 eksemplarer i Norge. Romanen ble solgt til 34 land, og ga Ford Asian/ Pacific American Award for Literature. I januar 2014 var Ford tilbake med Sanger til Willow Frost, og i august 2018 kommer Kjærlighet og andre trøstepremier på norsk.

Utdrag

 

Medlemsblad