Meny

Innsirkling

David har mistet hukommelsen. Hans nærmeste må fortelle om livet han har levd. Dermed åpenbares historier om svik og konflikter, kjærlighet og drømmer som døde. Les mer
Vår pris
99,-
Spar
250,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 99,-
Spar: 250,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Presentert av Børge Skråmestø, skribent og forfatter

Silje ble venn med David og Jon.
Så fikk hun et forhold til David.
David er tiltrukket av både Jon og Silje.
Fikk aldri vite hvem faren var.
 
Jon var Davids beste venn - og elsker. 

Tidligere venner og bekjente oppfordres til å skrive brev til David og fortelle om fortiden hans.

I Innsirkling er det brevene til tre personer vi får lese; de til Jon og Silje, begge ungdomskamerater og kjærester av David, og de til Arvid, prest og Davids stefar. Langsomt demrer det for oss at det også er Jon, Silje og Arvid som innsirkles. Tilsynelatende kan det virke som om de legger ut tråder til det som til slutt skal bli billedveven med Davids portrett. Men bildet som vokser fram, skal vise seg å bli et langt mer underlig og magisk gruppebilde.

"... en av disse helt spesielle romanene som ga meg den sjeldne følelsen
av virkelig å lese noe nytt og annerledes"

Jon, Lars og Anders spiller i band. De er på lokalturné. Jon klager over alle de små og avsidesliggende drittstedene de reiser til. Når han til slutt drar hjem til sin gamle mor, får han enda en gang slått fast av både henne og FrP-broren at han er mislykket og forvirret og har sviktet seg selv og alle rundt.

Silje er gift med en velstående handelsmann. Hun har blitt forvandlet til en nevrotisk frue som kjenner tomheten sige innover seg. Hun føler at livet har stagnert. I ungdomsgjengen var Silje den som kom fra det spennende hjemmet, med en mor som var så kulturell at hun alltid måtte ty til polets bestillingsutvalg for å få vin som var god nok.

Presten Arvid skal dø av kreft. Han giftet seg med Berit, Davids mor som aldri ville fortelle hvem Davids biologiske far var. Folk lo godt da han og ramkjeftede Berit ble et par. Og fortsatte å le da den kjekke organisten Samuel ble ansatt og ga kvinnelige namsosinger hetetokter. Berit inkludert.

Realisme for vår tid
Denne Bragepris-belønte og Nordisk Råds litteraturpris-nominerte romanen byr på øyeåpnende realisme for vår tid. Innsirkling ble for meg en av disse helt spesielle romanene som ga meg den sjeldne følelsen av virkelig å lese noe nytt og annerledes. Noe som aldri tidligere har blitt fortalt akkurat på denne måten om noe så stort og tett på at vi ikke klarer å se det, og som har ventet på en forfatter av Tillers kaliber.

 

FAKTA
Utgitt:
Forlag: Aschehoug
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Nynorsk
Sider: 284
ISBN: 9788252567991
Utgave: 1. utg.
Nr: 5011329
Kritikerprisen. Voksen 2007
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger