Isbaderen

Vannet fryser til is på ansiktet til offeret mens førstebetjent Lena Stigersand ser på. Hvem var han, og hvordan havnet han i vannet? Les mer
Vår pris: 79,-
Spar: 300,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 4 bonuskroner!

Om boka

Det glaserte fjeset tilhører en ung mann med kort, lyst hår. Han ser ut som om han har vært på julebord, pen i tøyet, og det er ikke helt unaturlig å tenke at han kanskje ville lette på trykket ute på bryggekanten. Men Lena Stigersand får det ikke helt til å stemme, og ganske snart får hun et tips om at den drepte kvelden før hadde vært på middag med en fremtredende stortingskvinne. Når Lena avhører henne nekter hun hardnakket for at middagen fant sted. Noen lyver åpenbart, men hvem?

... Kjell Ola Dahls beste krim på lenge.
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

Mysteriet Sveinung Adeler
Den døde het Sveinung Adeler, og han jobbet som saksbehandler for Oljefondets etikkråd, riktignok en ganske underordnet sådan. Kan det likevel være noen som har forsøkt å hindre ham i å skrive ferdig en rapport om en etisk tvilsom investering? Det virker ikke overveldende sannsynlig, siden han ikke hadde noen innflytelse over etikkrådets endelige innstilling.

Dagens Næringsliv har sendt en kjekk journalist for å dekke saken, og Lena blir overrasket over å finne ham utenfor den dreptes leilighet. Hvordan kunne det ha seg at han kjente den dreptes identitet så fort? Journalisten heter Steffen, og har en avvæpnende og trivelig personlighet - i tillegg til at han vet mer om den dreptes bakgrunn. Obduksjonen avdekker raskt at Adeler ble myrdet. Noen har kaldblodig holdt ham under i det iskalde vannet, kanskje med en planke. Etterforskningen skyter fart, og tar en rekke uventede vendinger.

Gunnarstranda tilbake
For trofaste Dahl-lesere er det alltid en glede å treffe igjen både Gunnarstranda og Frölich, og i Isbaderen kommer de heldigvis Lena til unnsetning. Gunnarstranda blir tildelt en bagatellmessig oppgave, for å avlaste en annen etterforsker - han skal følge opp en påkjørsel i en av t-banetunnellene like ved Tøyen. En kvinne kastet seg foran et tog - det er trist, men ingen sensasjon. Gunnarstranda synes likevel det er noe som skurrer - kvinnen var en kjent skikkelse fra narkotikamiljøet på Plata, og det virker underlig at hun skulle velge en så brutal utgang på livet, når hun kunne drevet inn i bevisstløshet med en overdose. Og ganske riktig - overvåkningsbildene fra plattformen viser at en mann følger etter henne innover sporet...

I faresonen
Flere ganger ser Lena en spesiell bil, både ute på oppdrag og på parkeringsplassen der hun bor. Blir hun forfulgt? Og av hvem? Det blir vanskelig for Lena å vite sikkert hvem hun kan stole på, og i tillegg kjemper hun mot sine egne demoner. Heldigvis er vår venn Gunnarstranda hevet over enhver mistanke, og blir en viktig støttespiller. Han får på sin side føle på kroppen at enhver etterforskning i miljøet rundt Plata er en utfordring, men brått sitter han med informasjon som snur hele bildet. Han kan knytte Adeler-saken sammen med den døde kvinnen, og det bildet som tegner seg er langt mer skremmende enn noe de har klart å forestille seg så langt. Lena gjør rett i å se seg over skulderen. Sammen legger de en plan, en plan som de håper skal tvinge morderen til handling. Risikoen er skyhøy...

Elektrisk spenning
Med Isbaderen har Kjell Ola Dahl levert en krim som sluker leseren med hud og hår. Å rive seg løs fra sidene, om så bare for å spise litt, viste seg å være en prøvelse. I froststille gater er det noen som bokstavelig går over lik for å oppnå det de ønsker - og for å unngå å bli avslørt. Dahl demonstrerer overbevisende hvordan kombinasjonen av høye ambisjoner og lav respekt for andre mennesker kan bære galt av sted. Da er det en trøst at Gunnarstranda på sitt stødige vis legger hindringer i veien for grådige pressefolk, overambisiøse byråkrater og skruppelløse banditter som han treffer på sin vei. Rigg deg til i godstolen med kaffen parat, og la Kjell Ola Dahl gi deg grøsninger i Oslos kalde gater.

Fakta

Om forfatteren

Kjell Ola Dahl er født i 1958 på Gjøvik. Han debuterte i 1993 og har utgitt en rekke kriminalromaner om politietterforskerne Gunnarstanda og Frølich. i 2000 fikk han Rivertonprisen for En liten gyllen ring. Hans kriminalromaner utgis i 14 land. Han driver også et gårdsbruk på Feiring.

Bokvideo