Meny

Jeg vil vite trafikken + Trygg Trafikk hefte + refleks

Barnets første trafikkopplæring. Høstmørket kan gjøre veiene skumle. Denne nyttige bokpakka lærer oss å ferdes trygt. Les mer
Vår pris
294,-

(Bok)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 15 bonuskroner!

Vår pris: 294,-

(Bok)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 15 bonuskroner!

Om boka

Det er mye rart å se på når man er ute på tur, også når man går steder med mye trafikk. Biler, motorsykler, traktorer, sykler, busser, ambulanser - det er lett å glemme at man må passe seg for kjøretøyene også, de som er så fine! Det finnes noen regler som gjelder for alle som er ute i trafikken, både mennesker og biler, og hvis alle følger dem, trenger man ikke være redd for å skade seg.

Fotgjenger
Du kan sikkert mange trafikkregler allerede. Vet du hvor du kan krysse gaten? Og hva det røde og det grønne lyset betyr? Når man er ute og går er man en fotgjenger. Det er det lett å være når det er gangvei eller fortau, for der har ikke bilene lov å kjøre. Når det ikke er noen av delene skal du gå på venstre side av veien. Er det vanskelig å vite hva som er venstre? Et tips er å ha på seg et armbånd på venstre hånd, da går det fort å sjekke.

Trygg i mørket
Når du er ute og går i mørket er det en spesiell ting du alltid må huske å ha på deg. Det er en refleks. Den lyser når den blir truffet av et lys, for eksempel lykta på en bil. Det er spesielt viktig å bruke refleks når det er vinter og mørkt ute.

Jeg vil vite
Jeg vil vite- bøkene er tilpasset førskole og småskolebarn. Bøkene har et enkelt og direkte språk og forteller om ting alle barna opplever i hverdagen. Den tilrettelagte faktateksten, sammen med spørsmål, eksperimenter og små kuriosa, gjør at bøkene er ekstra fi ne som utgangspunkt til samtale mellom barn og voksne.
Med i pakken får du også et aktivitetshefte fra Trygg trafikk og et ark med selvklebende reflekser.

Fra boka:

  • Regler og sikkerhet i trafikken
  • Trafikkskilt
  • Gå langs veien
  • Krysse veien med eller uten gangfelt
  • Farger og lyder i trafikken
  • Refleks - synlighet i trafikken
  • Dyr i trafikken
  • Forurensing og miljø
  • Trafikken om vinteren 
  • 2 skjønnlitterære historier

Barns verden består av lek - de hopper og løper - og det er lett å glemme seg i trafikken. Hos de aller minste er ikke synsevnen fullt ut utviklet. De små barna har et snevrere synsfelt, de oppfatter dårlig fart og avstand og vet ikke alltid hvor lyden kommer fra. Barn ser gjerne detaljer mer enn hele trafikkbildet, begrep som høyre og venstre er ikke fullt utviklet. Alt dette tas hensyn til i tekst og bilder i Jeg vil vite! Trafikken. Jeg vil vite! Trafikken hjelper foreldre til å lære barna om hvordan de skal kunne bevege seg best mulig i trafikken - enten de bor på landet eller i byen.

Lek og lær om trafikken
Aktivitetsboka er laget i samarbeid med trygg trafikk.
Bli kjent med Tarkus og vennene hans! Gjennomgangs-figurene fra Trygg trafikks kampanjer lærer andre hvordan de skal oppføre seg i trafikken. Bøkene tar for seg temaer som skilt, sikkerhet i bil og på sykkel, trafikklys og trafikkregler. Oppgaveboka inneholder blant annet trafikk-sudoku, finn fem feil, bildekryss og klistremerker. Den har også mange morsomme male- og tegneoppgaver, og identifisering av kjøretøy og sikkerhetsutstyr. Alle oppgavene er knyttet til trafikksituasjoner, og er et godt grunnlag for videre samtale med barna om hva som kan være trygt eller farlig i trafikken.

 

 

 

 

 

.

Fakta