Meny

Jul med Prøysen + Julemysteriet

En julepakke for hele familien!
Les mer
Vår pris
323,-

(Bok) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 16 bonuskroner!

Vår pris: 323,-

(Bok) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 16 bonuskroner!

Om boka

I en bortgjemt bokhandel finner Joakim en magisk julekalender med historien om Elisabeth som løper gjennom tid og rom mot Betlehem. La førjulstiden gnistre med Jostein Gaarders klassiker.

Hver dag når Joakim åpner en luke i kalenderen, faller det ut en liten lapp med en fortelling om Elisabeth og hennes reise til Betlehem. Det er en reise gjennom Europa og Lilleasia, men det er også en reise gjennom historien, tilbake til det året da Jesus ble født.

Begynnelsen på en historie
Hvem har laget den forundelige julekalenderen? Kan de være den mystiske blomsterselgeren på torget? Handler fortellingen på de små papirkappene om Elisabeth, som en gang for mange år siden ble borte for moren sin i julehandelen? Joakim greier nesten ikke å vente en hel dag med å åpne neste luke. Aldri har adventstida gått så fort - og så sakte.

Julemysteriet
Julemysteriet er den perfekte førjulsbok. Sett av litt tid hver kveld til å oppleve julens ekte mysterie sammen - den særegne, gode stemningen. Boka kan tas frem år etter år, la mysteriet bli en del av din families adventsstemning.

Magisk førjulstid
I denne bokpakken har vi satt sammen de tradisjonsrike fortellingene til Alf Prøysen, som dere kan lese mer om på neste oppslag, med Jostein Gaarders mystiske juleeventyr. La magien bli en del av førjulstiden.

Karakteristisk for Jostein Gaarders (f. 1952) forfatterskap er hans nysgjerrighet og undring over tilværelsens mening og livets mange gåter. Gaarders bøker sporer til interesse for filosofi, idet leseren stilles spørsmål om oss selv og vår plass i verden.

Jul + unger = sant
At jul og unger hører sammen, var noe Alf Prøysen visste bedre enn de fleste. Ingen har som han sunget og fortalt om forventning, julestrev og vakker høytid, i litteratur som har blitt uløselig knyttet til norsk juletradisjon.

Sofakroken roper!
Jul med Prøysen har samlet de beste historiene fra Alf Prøysens rike verden av humor og livsvisdom for barna. Her møter du kjente og kjære skikkelser som Teskjekjerringa, Snekker Andersen og Jordmor-Matja. Dessuten muntre musunger, nisseunger og menneskeunger, og andre mer og mindre koselige skikkelsene som Prøysen har skapt, og som er blitt en del av den norske folkesjela. Det er bare for de minste å slå seg ned i sofakroken med de største. Gjett om alle vil kose seg!

Fra innholdet:

 • Musevise
 • Julekveldsvise
 • Adventvise
 • Du og jeg og dompapen
 • Den vesle bygda som glømte at det var jul
 • Snekker Andersen
 • Den vesle gutten og julenissetoget
 • Teskjekjerringa og nissegrauten
 • Teskjekjerringa gir julegave
 • Julegaven hans Simen
 • Julekveld hos musefamilien

Fakta