Meny
Selma Lagerlöf: Julelegender og andre fortellinger

Julelegender og andre fortellinger

Nobelprisvinneren Selma Lagerlöf fanger oss inn fra første setning med fortellekunstens magiske kraft. Legendene hennes kan leses om og om igjen. Her får du elleve av dem samlet i ett bind. Les mer
Vår pris
69,-
Spar
273,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 3 bonuskroner!

Vår pris: 69,-
Spar: 273,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 3 bonuskroner!

Om boka

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

Julens varme budskap

Å lese Selma Lagerlöf er som å tre inn i et eventyrlandskap, favnet av fortellingenes kraft og magi. 

Nobelprisvinneren Selma Lagerlöf fanger oss inn fra første setning med fortellekunstens magiske kraft. Legendene hennes kan leses om og om igjen. 

Legendenes magi
På latin betyr «legende» «det som bør leses» fortellinger som er underholdende og som vi kan lære noe av. De er spunnet rundt en kjent helt eller helgen, og Lagerlöfs fantastiske legender forteller oss om kraften i kjærlighet og omtanke. Hun bringer julens innerste budskap til gamle og unge lesere i historier vi kan dele med hverandre. 

Kjærlighet og barmhjertighet
I «Den hellige natten» møter vi Selma Lagerlöf som liten jente, som sammen med farmoren gleder seg over fortellingen om mannen som måtte ut i den mørke natten og lete etter ild som kunne varme kona og det nyfødte barnet deres. Den fine historien om kjærligheten mellom barnet og farmoren, hvordan farmoren åpner en hel verden for barnet gjennom eventyr, og om savn, er også en betagende historie om barmhjertighet. 

Elleve uforglemmelige historier
«Legenden om julerosene» er vondvakker i sin skildring av mirakelet i skogen på julenatten og møtet mellom de utstøtte i røverhulen og de fromme munkene. I «Fred på jorden» blir en familie overrasket da en uventet skikkelse dukker opp i stuen på julekvelden. Det blir et gjensyn som vekker spørsmål om hevn og moral, om hvordan møte ubotelige ugjerninger og råskap. Mange av legendene er skapt rundt fortellinger fra bibelhistorien og helgenlegender, og vi møter all slags folk og skjebner vevet inn i historiene om Lucia, om barnet i Betlehem, om hvordan rødstrupen fikk det flammende, røde brystet sitt og mange flere. 

I Julelegender og andre fortellinger kan du lese:

 • Legenden om julerosene
 • Legenden om Luciadagen
 • Den hellige natten
 • En julegjest
 • Keiserens syn
 • Barnet fra Betlehem
 • Flukten til Egypt
 • Fred på jorden
 • En julenatt i Betlehem
 • Rødstrupen
 • Lysflammen

Fakta

Utdrag

Medlemsblad

Om forfatteren

Selma Ottilia Lovisa Lagerlöf (1858–1940) er en av Nordens mest leste forfattere. Hun vokste opp på herregården Mårbacka i Värmland og debuterte med Gösta Berlings saga i 1891. Hun var ofte inspirert av fortellinger og legender i forfatterskapet. I 1909 ble hun tildelt Nobelprisen i litteratur, og i 1914 ble hun som første kvinne valgt inn i Svenska Akademien. Hun leses fortsatt med stor glede i dag, og flere av bøkene er filmatisert, blant annet Jerusalem (1901–02) og Keiseren av Portugalia (1914). Hun skrev også memoarbøkene Mårbacka (1922), Ett barns memoarer (1930) og Dagbok för Selma Ottilia Lovisa Lagerlöf (1932).