Meny
Kongens ære - Erling Pedersen

Kongens ære

Etter mange gode år på tronen snur det for kong Christian IV. Ikke bare gjør svenskene det vanskelig for den dansk-norske kongen, også kvinnene i hans liv vil ham til livs. Les mer
Vår pris
299,-
Spar
43,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 299,-
Spar: 43,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Presentert av Runhild Skjølaas, redaktør

Vi møter den mektige kong Christian IV i de viktige årene etter 1625. Den atletiske, dyktige, språkmektige og skolerte kongen av Danmark-Norge møter for første gang i sin regjeringstid motgang. Problemene rammer både privat og i storpolitikken, da særlig svenskene begynner å volde ham problemer.

Kongen er sterk og fryktløs, men svak for kvinner. Han både begjærer og frykter Aona, som han tror er heks. Han satte for alltid sitt merke på henne som ungjente da han voldtok henne og ble far til hennes barn. Han vet ikke at Aona nå bor bare noen hundre meter unna i København. Hun har fulgt etter mannen som forandret livet hennes så dramatisk, har skapt seg en formue som utlånerske og vil ikke dra tilbake til Norge før kongen har angret sine synder og bedt henne om nåde.

Samtidig har han nettopp avvist sin uekte datter, barnet som ble til under voldtekten. Unge Erla kom til hoffet for å bli kjent med faren, men vender skuffet tilbake til Norge. Han ville overhodet ikke vite av henne. Sorgen er nesten ikke til å bære, og hun føler både dyp forakt og voldsom lengsel etter faren.

I Numedalen treffer hun sin livs kjærlighet, arvingen Amund. Det skal vise seg at de begge bærer på hemmeligheter de ikke kan fortelle hverandre, men kjærligheten er sterk, og de slår seg sammen og får sønnen Jon. Den oppvakte gutten blir som svært ung sendt til København for å studere og flytter inn hos beste moren Aona, uten å vite at han er dattersønn av den aldrende kongen. Kongen, som nå kjemper sin livs kamp for å bevare seg selv og sin ære, er under angrep fra alle hold. Ikke engang sin egen hustru kan han visst stole på.

Ære og makt
Erling Pedersen lar oss oppleve både maktelitens indre gemakker og vanlige folks liv og levnet. Hvordan reagerer bøndene når kongen kaller sammen til nok en krig? Hva gjør en bedratt dronning med sin miserable situasjon? Vil tapre og modige Erla noen gang få farens anerkjennelse? Skjebnetrådene binder handlingen ubønnhørlig sammen i denne historiske reisen av en roman.

 

En fullverdig historisk roman med klangbunn i en av vår nasjonale og regionale histories mest dramatiske perioder. Finn Stenstad, Tønsbergs Blad

FAKTA
Utgitt:
Innbinding: Innbundet
Språk: Norsk Bokmål
ISBN: 9788252586640
Format: 21 x 14 cm
Nr: 8087857
VURDERING
Gi vurdering
Les vurderinger
Erling Pedersen (f. 1947) debuterte i 1972 med moderne noveller i Rottenes konge, som han mottok Tarjei Vesaas' debutantpris for. Fremst i forfatterskapet rager den store slektssyklusen i fire bind som starter med Din plass på jorda (1981). Trilogien som begynner med Kongens merke (2006) ble en kritikersuksess.