Meny

LasseMaja:Zoomysteriet/Bibliotekmysteriet

; Tor Fretheim (Oversetter)

Lasse og Maja er klassekamerater med eget detektivbyrå. De har nok å gjøre, for i den lille byen de bor i skjer det veldig mye rart. Les mer
Vår pris
79,-
Spar
200,-

Veil. pris: 279,-  (Bok)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 4 bonuskroner!

Vår pris: 79,-
Spar: 200,-

Veil. pris: 279,-  (Bok)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 4 bonuskroner!

Om boka

Lasse og Maja er klassekamerater og driver et lite detektivbyrå sammen. De bor i den vesle byen Valleby. Man skulle kanskje ikke tro det var så mange saker å løse for detektivene i en sånn liten by, men det er det!

Bibliotekmysteriet
Verdifulle bøker forsvinner fra biblioteket i Vallyby. Hvordan kan det skje når alle de uerstattelige bokskattene er utstyrt med alarm? Politimesteren ber Lasse og Maja om hjelp, og det tar ikke lang tid før detektivbyrået har tre mistenkte boktyver i kikkerten. Lasse og Maja ligger og spaner med kikkert på biblioteksinngangen. Plutselig fl yr døra opp og bibliotekar Karin kommer skrikende ut! Biblioteksmysteriet viser seg å være et ekstra mystisk mysterie, med svært overraskende slutt.

"...en av disse seriene som er en fryd å lese for både barn og voksne."
Cathrine Krøger, Dagbladet

Zoomysteriet
Dyrebutikken er stengt fordi dyrene ikke er friske, men hva er det som feiler dem? De virker sløve og trøtte. Kan noen ha forgiftet dem? Men hvem kan være så grusom? Lasse og Maja starter spaningen, og midt på natten ser de en som sniker seg inn i butikken sammen med en hund.

Lettleste kriminalmysterier
Mange voksne liker å lese krim fordi spenningen drar dem gjennom boka. Martin Widmarks bøker om LasseMaja har samme effekt på barn. De spennende historiene gjør lesingen forlokkende, og gir masse verdifull lesetrening. Helena Willis tegninger deler opp og illustrer teksten og gjør den mindre kompakt. Bøkene er en gavepakke til barn som sliter med motivasjonen til å lese.

 

"Barnas Jan Guillou"
Martin Widmark er en av Sveriges mestselgende barnebokforfattere. Sveriges Radio omtaler ham som barneskolens svar på Jan Guillou, fordi han er "Forfatteren som gjør barnas lesing lett, motstandsløs og lokkende." Han ligger på utlånstoppen for barnebøker på bibliotekene, og for Avismysteriet mottok han Spårhunden 2005, tidskriftet Jurys pris for årets beste barne- og ungdomskrim.

...   eller barnas Agatha Christie?
Plottet i LasseMaja-bøkene er lagt opp som en roman av Agatha Christie: Et åsted, en forbrytelse og et gitt antall mistenkte som alle oppfører seg rart. Foran i boka er det et kart over Valleby og en oversikt over de viktigste personene som er med. Klarer du å løse gåten før Lasse og Maja?

Fakta