Meny
 

Legenda Aurea

; Bjørg Tosterud (Oversetter) ; Bjørg Tosterud (Oversetter)

Legenda Aurea var den mest leste boken i middelalderen etter Bibelen og er kanskje grunnen til at vi fortsatt minnes den hellige Lucias dødsdag også her i det protestantiske nord. Les mer
Vår pris
378,-
Spar
42,-

Veil. pris: 420,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Innbundet
Innbundet
Vår pris: 378,-
Spar: 42,-

Veil. pris: 420,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Så populær ble denne samlingen av helgenbiografier at den fikk navnet Legenda Aurea, den gylne legende. Da Jacobus, dominikanermunk og senere erkebiskop av Genova, ga ut sitt manuskript rundt 1260, ble det umiddelbart kopiert i stort antall og oversatt til en rekke språk. Med boktrykkerkunsten eksploderte utbredelsen. Jacobus' dramatiske fortellinger om hellige kvinner og menn fra Bibelen og martyrenes kamp for sin kristne tro ble trykket i flere utgaver enn Bibelen bare mellom 1470 og 1500.

Jacobus deler hagiografiene inn etter kirkeåret, og han dveler lenge ved de kirkelige høytidene. Longobardenes historie har også fått sin plass - inkludert en utlegning om Muhammad og islam.Utvalget i den norske utgaven omfatter omtrent halvparten av Jacobus' verk.

Lars Roar Langslet har skrevet det innledende essayet til Legenda Aurea. Langslet er tidligere kultur- og forskningsminister, forsker ved Universitetet i Oslo og kulturjournalist i Aftenposten. Videre er han kulturskribent og forfatter av en lang rekke bøker.

Legenda Aurea er oversatt av Anne Katrine Frihagen og Bjørg Tosterud.

Fakta