Min side Kundeservice Bli medlem

Legenda Aurea

Legenda Aurea var den mest leste boken i middelalderen etter Bibelen og er kanskje grunnen til at vi fortsatt minnes den hellige Lucias dødsdag også her i det protestantiske nord. Les mer

378,-

420,- Spar: 42,-

Innbundet
Utsolgt

Så populær ble denne samlingen av helgenbiografier at den fikk navnet Legenda Aurea, den gylne legende. Da Jacobus, dominikanermunk og senere erkebiskop av Genova, ga ut sitt manuskript rundt 1260, ble det umiddelbart kopiert i stort antall og oversatt til en rekke språk. Med boktrykkerkunsten eksploderte utbredelsen. Jacobus' dramatiske fortellinger om hellige kvinner og menn fra Bibelen og martyrenes kamp for sin kristne tro ble trykket i flere utgaver enn Bibelen bare mellom 1470 og 1500.

Jacobus deler hagiografiene inn etter kirkeåret, og han dveler lenge ved de kirkelige høytidene. Longobardenes historie har også fått sin plass - inkludert en utlegning om Muhammad og islam.Utvalget i den norske utgaven omfatter omtrent halvparten av Jacobus' verk.

Lars Roar Langslet har skrevet det innledende essayet til Legenda Aurea. Langslet er tidligere kultur- og forskningsminister, forsker ved Universitetet i Oslo og kulturjournalist i Aftenposten. Videre er han kulturskribent og forfatter av en lang rekke bøker.

Legenda Aurea er oversatt av Anne Katrine Frihagen og Bjørg Tosterud.

Detaljer

Innbinding
Innbundet
Språk
Norsk Bokmål
ISBN
9788252579123
Utgivelsesår
2012
Nr
9023577

Medlemmers vurdering

Bøker som ligner på Legenda Aurea:

Se flere

De som kjøpte denne kjøpte også:

Volga

Geir Pollen
Innbundet 
409,- 449,-
 
Skogen
Ny!

Skogen

Anne Sverdrup-Thygeson
Innbundet 
375,- 429,-

2020

Gunnar Staalesen
Innbundet 
375,- 429,-

Logg inn

Ikke medlem ennå? Registrer deg her

Glemt medlemsnummer/passord?

Handlekurv