Meny
Marie Curie + Rosa Parks

Marie Curie + Rosa Parks

Disse to bøkene inngår i en ny bildebokserie om kjente historiske kvinner. Både Rosa Parks og Marie Curie bidro til å gjøre verden til et bedre sted. Les mer
Vår pris
260,-
Spar
38,-

Veil. pris: 298,-  (Bok)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 13 bonuskroner!

Vår pris: 260,-
Spar: 38,-

Veil. pris: 298,-  (Bok)
Leveringstid: Sendes innen 1 virkedag

  Kjøp NÅ - få 13 bonuskroner!

Om boka

Lærerik bokpakke om kule damer!

Disse to bøkene inngår i en ny bildebokserie om kjente historiske kvinner. Både Rosa Parks og Marie Curie bidro til å gjøre verden til et bedre sted.

Som ung fikk ikke Marie lov til å studere i hjemlandet sitt fordi hun var jente. Derfor flyttet hun til Paris for å studere der. Som voksen ble hun en av verdens mest kjente forskere, og hun vant Nobelprisen i både fysikk og kjemi. Og ikke minst bidro arbeidet hennes til bedre behandling for mange syke mennesker.

Rosa Parks ble født i Alabama i USA. Der måtte hun lære å forsvare seg selv fra hun var liten, for fargede ble behandlet veldig urettferdig, blant annet måtte de bare sitte på de bakerste setene i bussen. Bare hvite fikk lov til å sitte hvor de ville. Rosa vokste opp til å bli en som kjempet for fargedes rettighetene, og motet hennes satte i gang en bevegelse som avskaffet raseskillet. 

 

Fakta

Utdrag: Marie Curie

 

Utdrag: Rosa Parks