Meny

Med hud og håp. Norske forfattere velger

Erotisk litteratur er så mye mer enn Fifty Shades of Grey. Bokklubben har invitert ti norske forfattere til å velge sin favoritt i boka Med hud og håp og har fått en pirrende samling som spenner fra Anaïs Nin og Roald Dahl til Hanne Ørstavik og Jorge Amado. Les mer
Vår pris
99,-
Spar
220,-

Veil. pris: 319,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 5 bonuskroner!

Vår pris: 99,-
Spar: 220,-

Veil. pris: 319,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 5 bonuskroner!

Om boka

Presentert av Helene Uri, redaktør for samlingen Med hud og håp

Erotikk kan være så mangt. Nordmenn har lest mye erotikk de siste årene etter at Fifty Shades of Grey ble en av de bestselgende titlene her i landet. Her kommer enda mer erotikk, men likevel tør vi kalle denne samlingen en motvekt. For dette er kvalitetserotikk - hva det litterære angår. Og jeg vil også påstå at samlingen er atskillig mer mangslungent fargerik enn de femti nyansene av grått. Her finnes litterær bredde, og vi kan trygt si at vi byr på litterære smakebiter som skaper lyst. Kanskje til både det ene og det andre, men forhåpentlig iallfall til å lese mer av forfatterne som er representert.

Samlingen er blitt til ved at vi spurte ti forfattere om å velge en erotisk tekst hver. De svarte på utfordringen ved å sende oss tekster skrevet av kvinner og av menn, av utenlandske forfattere og av norske. To av forfatterne har - på vår oppfordring - valgt tekster de selv har skrevet. Vi har fått formfullendte noveller og utdrag fra romaner. Vi har fått tekster som ikke tidligere har vært oversatt, og tekster som for noen vil være gamle, gode bekjente. Noen tekstvalg er nærmest forventede og opplagte i en slik samling, og noen vil overraske.

Tittelen på denne samlingen er fra novellen som Jan Kjærstad har valgt. Den er skrevet av skotske Alison Louise Kennedy, og oversatt til norsk spesielt for denne boken. Ja, erotikk er så mangt, men hud må som regel til. Og er ikke erotikk alltid knyttet til et håp?

Merethe Lindstrøm skriver i sin introduksjonstekst at hun liker når «litteraturen viser at det seksuelle er noe mer, at alt som finnes mellom oss, finnes der også, eller kanskje er det nettopp der det finnes. I sensualiteten.»

En regnbue av følelser
Kjersti Annesdatter Skomsvold undres på om det ikke er slik at leseren innhentes av fiksjonen. Og kanskje er det sånn? For å vende tilbake der vi startet: Mens jeg skriver dette forordet, står radioen lavt på. Og hva snakkes det om, om ikke Fifty Shades! Salget av håndjern har steget, sier stemmen fra radioen. Ja vel. Fiksjonens kraft! Men så: Amerikanske forskere har funnet ut at amerikanske kvinner som har lest Fifty Shades, er mer utsatt for partnervold. Den var verre. Jeg tror jeg kan love at konsekvensene av denne antologien er mye mer positive.

 

Innhold:

Lars Saabye Christensen: Oscar Wildes heis
Anaïs Nin: Den nakne Maja
A.L. Kennedy: Med hud og håp
Mike McCormack: Knivens evangelium
Jorge Amado: Nacib og Gabriela (romanutdrag)
Hanne Ørstavik: Døren står på gløtt
Roald Dahl: Tuskhandel
Merethe Lindstrøm: Pleie
Vladimir Nabokov: Lolita (romanutdrag)
Ernest Hemingway: Katt i regnvær

 

Fakta