Menneskets natur

Jørgen Brekke om store forbrytelser, seig kjærlighet og de fire temperamenter. Og om alt det andre som preger menneskets natur. Les mer
Vår pris: 99,-
Spar: 250,-

Veil. pris: 349,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 5 bonuskroner!

Om boka

«Dette er ingen krimgåte,» lød det fra den utbrente sofaen. «En thriller har det vært. Jeg vet ikke, har det ikke det?» En person ligger i en sofa og prøver å oppsummere de siste døgns hendelser. Og på godt Jørgen Brekkevis; med en beskrivelse som peker til litteraturen selv. Hovedperson og politietterforsker Odd Singsakers beskrivelse er mer universell: «For meg er det en gåte,» svarte han.

Bunnsolid spenning fra Brekke.
VG

Elleville krumspring
Og det er det jammen for oss lesere også. Den ovennevnte prologen skildrer en svært anspent situasjon, der politietterforsker Odd Singsaker blir truet med pistol til å plukke opp en ladd hagle som ligger på gulvet mellom ham og personen som truer. Vi skjønner at denne starten egentlig er en forsmak på fortellingens slutt, så spørsmålet vi stiller oss er hvordan Singsaker havnet i en slik situasjon? Svaret er av et slikt kaliber at selv om du la inn dine villeste fantasier, ville du neppe kunne kommet opp med noe liknende. De foranliggende hendelsene som pensles ut for oss, utgjør en ellevill spenningsfortelling med krumspring man sjelden opplever i norsk krim. Odd Singsaker var en svært sentral figur i Jørgen Brekkes åpenbaring av en krimdebut, Nådens omkrets og i oppfølgeren Drømmeløs. I Menneskets natur dukker Singsaker først opp da det smeller, og det fordi han han håper å finne sin elskede Felicia, som reiste fra ham og forsvant. Det er da hun angrende vil vende hjem til Trondheim og Odd Singsaker hun virkelig havner i uføre. Vesentlige deltakere i dramaet som bygger seg opp, er en korrupt og svært kald politimann, en festglad student i eksplosivt trøbbel, en hustru som slår tilbake mot sin ektemann og en torpedo med et eksplosivt tilslag i balltreet.

Dette er Brekkes tredje krim på tre år, på denne tiden har han gått fra å være en frisk debutant til Trondheims ledende krimforfatter.
Ole Jacob Hoel, Adresseavisen

Underholdende spenningsfortelling
Er så den tredje romanen om Odd Singsaker en krimgåte eller en thriller? Gåten ligger nok mest i hva det er som gjør at mennesker legger alle moralske hemninger til side for å nå sine mål, enten de er drevet av hevnlyst eller kjærlighet - eller en blanding av disse. Det er en svært underholdende spenningsfortelling om hva som skjedde med Felicia Stone, om store forbrytelser, seig kjærlighet og de fire temperamenter. Og om alt det andre som preger menneskets natur.

 

Fakta

Om forfatteren

Jørgen Brekke

Jørgen Brekke (f. 1968) har vokst opp i Horten. Etter fullførte studier ved NTNU bosatte han seg i Trondheim der han i dag bor med kone og tre barn. Brekke har lektorutdannelse, men har de siste årene jobbet som frilansjournalist ved siden av deltidsjobb i omsorgsyrket. Han debuterte med Nådens omkrets i 2011. Den var hovedbok i to bokklubber og ble solgt til ti land.

Tidligere utgivelser: Drømmeløs 2012 Nådens omkrets 2011