Meny

Min første ordbok : norsk-engelsk + PC-Spill Josefine Skolehjelp: Mystery in

Lek og læring går hånd i hånd, og nå får du to underholdende og pedagogiske verktøy for å hjelpe til med engelskopplæringen. Les mer
Vår pris
373,-

(Bok) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 19 bonuskroner!

Vår pris: 373,-

(Bok) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 19 bonuskroner!

Om boka

Nå starter vi med engelsk allerede i førsteklasse. Her kommer hjelpemidlene som gjør at det går som en lek, engelsk Josefine-spill og flott bok med figurene fra Travelby, full av nyttige gloser.

Min første ordbok
Ved hjelp av denne bildeboka kan barn på en morsom måte få innblikk i engelsk og lære seg forskjellige ord. Hver tegning er beskrevet først på norsk og så på engelsk, og boka tar for seg situasjoner som er velkjente i barns hverdag. Boka tar for seg en mengde situasjoner, for eksempel å stå opp om morgenen, å være på skolen, i butikken og hos legen, navn på ulike typer verktøy, mat, ting på landet og mye mer. Boka er en klassiker! Den utkom første gang i 1980 og er kommet i 15 opplag.

Scarry

Mystery in London
I dette Josefine-spillet lærer spilleren bokstavene på engelsk samt engelske ord og setninger. Spillet har tre forskjellige vansklighetsgrader. Det gjør at alle barn uansett nivå, kan få gode resultater med én gang.

Josefine PC spill

Josefine besøker inspektør Scotty på Scotland Yard. De mystiske mestertyvene Mister Blue Tomato, Mister Yellow Potato og Mister Red Potato går rundt i London og stjeler ting fra noen av Londons mest berømte steder som f.eks. Tower Bridge, British Museum og Big Ben. Du få bli med Josefine rundt omkring i London og hjelpe politimannen Bobby med å lete etter spor. Innta den britiske byen og opplev at barna lærer blant annet å stille klokken på engelsk, å oversette norske ord til engelsk samt litt om de ulike momentene i storbyen.

Takk, begge deler! Om data og lesing:
(Innlegg ved Førsteamanuensis Elise Seip Tønnessen ved Universitetet i Agder, i boka Leselykke)
Lesing er langt mer enn å tolke bokstaver på et papir. Datamaskinen kan både spilles på og brukes til kreativ utfoldelse med tekst og bilder.

Lek-og-lær-spill spesielt tilpasset de minste kan øve begreper, tall og bokstaver på en underholdende måte. Bildene og bevegelsene på skjermen holder på oppmerksomheten, noe rastløse gutter kan ha særlig nytte av. Det finnes også mange spill som viderefører et tekstunivers barna kjenner fra barnebøker og tv, for eksempel eventyrspill der barna skal finne sentrale gjenstander. Her kan den oppmerksomme leser (eller tv-titter) som kjenner personer, miljø og intrige, høste fordeler i spillet. Boka og spillet forsterker hverandre gjensidig; boka bereder grunnen for spillet, og spillet øker motivasjonen for å lese boka. Det finnes også elektroniske bøker som gir muligheter til å peke og klikke for å utforske et fortellingsunivers etter eget hode. Ofte blir boka og nyere medier presentert som konkurrenter. Men dagens barn lar seg ikke på fornuftig vis dele inn i skjermbarn og bokbarn. Barn kan bli kjent med fortellinger og utvikle sjangerinnsikt gjennom ulike medier. Guttene finner gjerne spenning og action både i bøker, dataspill og på tv, og jentene utforsker følelser og relasjoner på tvers av mediene. Mange spill kan på linje med den gode barneboka gi barna mulighet til å leve seg inn i personer og hendelser, til å mestre verden gjennom fiksjonens oppdiktede verdener. Andre spill ligner mer på barns mestringslek og innbyr til andre former for utfoldelse.

Myten om det ensomme barnet foran skjermen er sterkt overdrevet. Barn vil gjerne spille sammen med andre, først ved samme maskin, senere helst online. Mens dataspillene knytter barn sammen med andre barn i en moderne barnekultur, knytter boka dem sammen med voksne høytlesere i et intimt og varmt opplevelsesfellesskap. Mens datamaskinen kan utfordre barnas reaksjonsevner og strategiske tenkning, kan boka gi dem mulighet til fordypning og ro.

Lesing er blitt langt mer enn å tolke bokstaver på papir. Og en trenger ikke være mye til profet for å spå at framtidens lesere vil bruke både gammel og ny teknologi for å erobre verden gjennom tekster.

Fakta