Meny
 

Mistesmykket

Vår pris
218,-
Spar
31,-

Veil. pris: 249,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Vår pris: 218,-
Spar: 31,-

Veil. pris: 249,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

Om boka

Denne sjarmerende bildeboka innbyr til gode samtaler om hva som er rett og galt. På enga bak huset finner Selma et vakkert smykke. Mamma forteller at det en gang tilhørte mormor, som Selma aldri fikk møtt. 

Mamma bestemmer at Selma skal få smykket når hun fyller 13. Det er veeeldig lenge til. Selma fyller fem om tre dager. Kan det være så farlig å bruke det bare litt, selv om det ikke er lov …? For eksempel i barnehagen på bursdagen? Ingvill Solberg og Jill Moursund forteller varmt og nært om å finne noe og miste det igjen - og om å gjøre noe du vet du ikke får lov til. 

Katastrofen
Selma tar med seg smykket i barnehagen på femårsdagen sin – det er jo så lenge til hun blir 13 år! Og så skjer det som ikke må skje – hun putter smykket i lomma når pappa henter henne … Og så vips, er det borte. Dagen etter leter Selma høyt og lavt, ute og inne - men smykket ER borte.

Om å tørre å si fra
Selma tør ikke å si fra. Hun VET så veldig godt at hun ikke skulle tatt smykket, og mamma kommer til å bli kjempesint. Da er det godt å snakke med bestefar – han har nemlig et godt råd …

Forfatter Ingvill Solberg har tidligere utgitt tre diktsamlinger, men dette er første gang hun skriver for barn. Illustratør Jill Moursund har utgitt en rekke bildebøker siden debuten i 2006, både egne og i samarbeid med andre.

Hvem passer boka for?
Mistesmykket passer perfekt for de største barnehagebarna, omtrent i aldersgruppa 3-5 år.

Fakta