Meny

Neshov-bøkene 1-3

Ikke et kjedelig øyeblikk ... Anne B. Ragdes bøker er alltid spennende å åpne, og Berlinerpoplene er intet unntak.

, VG Terningkast 5
Anne B. Ragdes romaner om familien Neshov er blitt moderne norske klassikere. Leserne er på fornavn med Torunn og brødrene Tor, Margido og Erlend Neshov i familiesagaen om dem og familiehemmelighetene som splitter familien. Les mer
Vår pris
299,-
Spar
43,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 15 bonuskroner!

Vår pris: 299,-
Spar: 43,-

Veil. pris: 342,-  (Innbundet) Fri frakt!
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 15 bonuskroner!

Om boka

Presentert av redaksjonen

- Jeg er fascinert av dem som gjør jobben sin skikkelig, som gjør sin plikt - og som finner glede i små ting, sier Anne B. Ragde og er kanskje inne på det som har gjort hennes romaner om Neshovfamilien til leserfavoritter i inn- og utland. Og så elsker hun å gjøre research, så når hun skriver om griserøkt og begravelsesbransjen, har hun satt seg grundig inn i det på forhånd.

Familiehistorien
Familiesagaen begynner da gamle Anna Neshov brått får hjerneslag, bare en uke før julaften. Hennes tre sønner, som ikke har hatt kontakt med hverandre på mange år, kommer til gården for å se sin mor en siste gang. Møtet ved morens sykeseng gjør at de må ta stilling både til sine egne liv og hverandre, og litt etter litt avdekkes familiehemmeligheter som ikke lenger kan holdes skjult.

Odelsjenta
Familiens «nye» tilskudd Torunn Neshov er trettisju år da hun brått blir kjent med en farmor som ligger på dødsleiet og faren og onkler hun ikke har visst om. Plutselig er byjenta blitt odelsjente til en gård, og må finne ut hva hun vil gjøre videre. Hva binder en familie sammen? Er det nok bare å vite at man er i slekt, når man ikke har hatt kontakt og knyttet bånd? Skal hun bryte opp fra den tilværelsen hun kjenner og starte med noe helt nytt bare fordi muligheten byr seg? Hun må ta noen tøffe valg som betyr mye for flere enn henne selv.

Hva vil framtiden bringe?
Torunn blir familiens nye samlingspunkt der på Neshov. Hun blir stadig bedre kjent med de svært forskjellige brødrene Neshov og deres liv. Romanene om familien Neshov byr på besk og røff hverdagslighet, skarpsinn og humor, fest og nye muligheter. Og med Anne B. Ragde er det ingen fest uten bakrus, slik livet nå engang er. Ragde presenterer familien Neshov slik de lever: hver for seg, i sine ekstremt forskjellige virkeligheter. Av og til møtes de. Noen ganger lavmælt, andre ganger voldsomt. Kan de samles som familie, til å fortsette en slekt, en tradisjon og en gård?

ANNE B. RAGDE debuterte i 1990 med romanen En tiger for en engel, og har utgitt en lang rekke romaner og novellesamlinger. For første bind i Neshov-bøkene, Berlinerpoplene (2004), mottok hun Riksmålsforbundets litteraturpris, mens Eremittkrepsene (2005) ble tildelt Bokhandlerprisen og Den norske leserprisen. Tredje bok i serien, Ligge i grønne enger, utkom i 2007. Opplaget på Neshov-bøkene er til sammen 1.115.000 eksemplarer i Norge. Bøkene hennes er oversatt til 23 språk.

Fakta

Medlemsblad

Anmeldelser

Ikke et kjedelig øyeblikk ... Anne B. Ragdes bøker er alltid spennende å åpne, og Berlinerpoplene er intet unntak.

, VG Terningkast 5

Grisefin sorgmunter bok ... Ragdes eremittkrepser gir deg smil om munnen, mersmak og ettertanke.

, VG Terningkast 6

Anne B. Ragde er en mester i å beskrive livskriser på en slik måte at vi holder ut å lese om dem. Sorg, gråhet og kriser blandes med humor, vanvidd, varme og kjærlighet. Intet menneskelig er henne fremmed, og på sitt beste får hun det snusbrune til å skinne.

, VG Terningkast 5