På den onde dag

; Christian Rugstad (Oversetter)

Fem mennesker ligger døde på gulvet i en festningslignende villa i Johannesburg. En enslig overlevende tar med seg et videobånd fra åstedet, og signerer dermed sin egen dødsdom. Les mer
Vår pris: 99,-
Spar: 280,-

Veil. pris: 379,-  (Innbundet)
Leveringstid: Ikke i salg

  Kjøp NÅ - få 5 bonuskroner!

Om boka

Presentert av Marius Aronsen

Con Niemand er en tidligere leiesoldat som nå jobber som sikkerhetskonsulent for rike, hvite sørafrikanere. Som han oppsummerer det, på typisk hardtslående Peter Temple-vis: Hans brød, noen andres død. Niemand har ikke mye av et liv å vise til, og som han selv forklarer: navnet hans betyr «ingen».

En stilstudie i thrillersjangeren
Leif Ekle, NRK

Voldens språk
Niemand trenger ikke å se mye av videobåndet for å skjønne at det representerer penger. Ganske mye penger. Det er det også andre aktører som har skjønt. Mektige menn og mektige nasjoner vil gjøre alt som står i deres makt for å fjerne både Con Niemand og videobåndene for godt. I Niemands verden er fysisk styrke og vilje til å bruke vold det samme som makt. Så lenge han er rask nok og sterk nok regner Niemand med at han skal klare seg. Men han begynner å bli eldre - hvor lenge vil han være sterkest og raskest? Etter flere drapsforsøk tar han kontakt med en journalist - kan det være en utvei? Hjelpen kommer til sist når han trenger det mest, og fra uventet hold.

Det nye gullet
Con Niemand er ikke den eneste skadeskutte mannen leserne blir kjent med i På den onde dag. John Anselm er traumatisert etter et gisselopphold i Libanon, og jobber nå med etterretning i et stort privat selskap basert i Hamburg. Etterretning er uhyre lukrativt i den moderne verden - den som vet, har makten. Anselm blir kontaktet av en journalist som har sett en video av en grufull massakre, og som lurer på om det var ham som skrev en artikkel om det i et undergrunnsmagasin for flerfoldige år siden. Det var det ikke, men Anselm vet meget godt hvem forfatteren var. Han blir nødt til å finne Niemand - før de andre.

Klodens beste krimforfatter
Ola A. Hegdal, Dagens Næringsliv


Peter temple i storslag
På den onde dag er et fyrverkeri av en thriller. Den oppsummerer en verden der så godt som alle er under overvåking, der informasjon er mer dødelig enn eksplosiver, og der hemmeligheter er langt mer verdt enn et menneskeliv. Det er fascinerende å se hvordan Peter Temple alt med denne boka (som var hans første krim) oppviser en mesterlig spenningskurve, og ikke minst et kjapt og hardtslående språk. Ofte kan et par ord, breddfulle av underforståtte muligheter, formidle mer enn lange ordrike setninger - som når Anselm innser at han er «på vei fra fint lite til noe langt, langt mindre». Peter Temples fryktinngytende verden av paranoia og knust kjærlighet byr på store leseopplevelser, det er bare å glede seg!

Jeg vet ikke om noen andre krimforfattere som klarer å skape en slik kraft i sine historier.
Torbjørn Ekelund, Dagbladet

Fakta

Om forfatteren

Peter Temple er født i Sør-Afrika i 1948, men har bodd i Australia siden 1980. Han regnes som Australias ledende krimforfatter. Temples bøker er i dag utgitt i over 20 land. I 2007 mottok han verdens mest prestisjefylte krimpris, Duncan Lawrie Dagger, for Mørk kyst. romanen ble hans definitive internasjonale gjennombrudd. En bok som har fått like mye ros for sine unike litterære egenskaper som for sine krimkvaliteter.